Search
Close this search box.
Denken over een baby

10 aanwijzingen dat je open staat voor nog een kind

Misschien denk je al een langere tijd na over een broertje of zusje voor je kindje of kindjes. In deze blog geven we een 10 aanwijzingen waaraan jij kunt merken dat je open staat voor nog een kindje erbij.

Iedereen denkt er wel eens over na, ben ik klaar voor een nieuw kindje? Zo zitten er aan kinderen veel voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Zo kun je door veel twijfels misschien erg gaan twijfelen of je het überhaupt wel wil. Aan deze 10 aanwijzingen kun je merken dat je open staat voor nog een kind.

1: Je ziet overal zwangere vrouwen, schattige baby’s en leuke babyspullen

Het lijkt wel alsof je overal zwangere vrouwen, schattige baby’s of leuke babyspulletjes tegenkomt. En waarschijnlijk is jouw kindje allang uit deze spulletjes gegroeid. Heel vaak denk je dan ook jammer dat ons kindje dat niet meer kan gebruiken of dat ik dat niet meer kan doen met ons kindje. Misschien ken je dit wel, wanneer je iets nieuws wilt kopen. Opeens lijkt het wel alsof je overal dat ene merk of product tegenkomt. Zo dus ook met baby’s. Op deze manier kan je merken dat je in het hoofd bewust of onbewust erg met baby’s bezig bent.

2. Je bent een beetje jaloers als je een zwangere vrouw ziet

Wanneer je hoort dat vriendinnen, collega’s of zelfs celebrity’s zwanger zijn, merk je dat je een beetje jaloers bent. Je zou namelijk ook wel erg graag weer een kindje in je buik voelen en zo heerlijk in je vel zitten. Je vergeet er vrijwel alle zwangerschapskwaaltjes door die je misschien eerder wel had.

3. Jij en je partner halen regelmatig herinneringen op aan de babytijd en dreumestijd

Niet alleen jij, ook je partner vindt het heerlijk om samen over de baby of dreumes tijd te hebben. Samen kijken jullie schattige foto’s en filmpjes terug en denken terug aan een heerlijke tijd. Die slapeloze nachten zijn jullie zo eigenlijk alweer vergeten. Misschien hebben jullie het af en toe wel eens over een leuke (baby)naam die voorbijkomt.

4. Thuis verloopt alles vlekkeloos

Het lijkt wel alsof alles thuis op zijn plek valt. Zo heb je ineens weer tijd voor jezelf, is je kind of zijn je kinderen minder lastig en kunnen prima alleen spelen. Misschien is dit het moment om weer open te staan voor een nieuw kindje. Immers is wat leven in de brouwerij niet verkeerd, toch?

5. Je snuffelt verdacht veel tussen babykleertjes en babyspeelgoed

Als je voor je kind aan het shoppen bent, ben je verdacht vaak te vinden op de babyafdeling. Want kijk nu eens hoe snoezig die kleine babykleertjes en spulletjes zijn. Wat zou het leuk zijn om deze kleine kleertjes te kunnen kopen! Helaas dat ze voor je andere kind/kinderen niet meer passen.

6. Je vraagt aan je kind of hij nog een broertje of zusje zou willen

Misschien is je kindje nog wel erg klein, maar je bent een beetje aan het polsen of je kindje een broertje of zusje zou willen. Of je laat expres je kindje met andere kindjes spelen om te kijken of een klein broertje of zusje bij hem of haar zou passen. Hoe snoezig zou het zijn als ze samen zouden kunnen spelen. En misschien ziet je partner op deze manier ook wel hoe leuk het is als je kindje een broertje of zusje heeft om mee te spelen. Zo kunnen ze zichzelf een beetje bezig houden en hebben papa en mama meer tijd voor zichzelf op het terras. Dit is het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen.

7. Je kan financieel nog een kind aan

Als je financiële situatie stabiel is en je het gevoel hebt dat je de kosten voor een extra kind kunt dragen, is dat een goed teken. Kinderen zijn namelijk niet goedkoop! Misschien niet een heel romantisch idee om over financiën na te denken, maar zeker wel een verstandige.

8. Je voelt dat je gezin nog niet compleet is

Veel vrouwen ervaren dit gevoel, je gezin voelt nog niet als compleet. Je hebt nog zoveel liefde en aandacht die je kan verdelen en het liefst zou je dat aan nog een klein baby’tje doen. Veel vrouwen merken ook dat wanneer ze oude baby spullen nog niet weg willen of kunnen doen dat het gezin nog niet compleet is. Ergens in het achterhoofd hou je nog rekening met een nieuw familielid. Kun je niet wachten om alle babykleren, babyspullen en de box uit je huis te ruimen, dan kan dit een teken zijn dat je gezin compleet is.

9. Je voelt je energiek

Je kent het gezegde wel, 9 maanden op en 9 maanden af. Eigenlijk is dit nog langer. Een vrouw heeft namelijk 1 tot 2 jaar de tijd nodig om te ontzwangeren. Zo zijn veel voedingsstoffen pas na 18 maanden helemaal weer bij een vrouw op het oude niveau. Voel je je lichamelijk weer helemaal fit en energiek? Dit kan een van de tekenen zijn dat je klaar bent voor nog een kindje te krijgen.

10. Je bent bereid om je vrijheid tijdelijk weer op te geven

Zoals iedere moeder of ouder wel gemerkt heeft. Zodra je een kindje hebt, raak je een deel van je vrijheid kwijt. Zo heb je weinig me-time en zitten spontane uitstapjes er niet in. Je moet namelijk rekening houden met slaapjes, voedingen en een baby waarvoor je 24 moet zorgen. Ben je klaar om een deel van deze vrijheid weer op te geven? Als je nog niet zeker weet of je klaar bent om je onafhankelijkheid op te geven, kun je altijd wat tijd voor jezelf nemen voordat je weer aan het moederschap begint. Voel je dat je hier geen behoefte aan hebt, dan kan het zomaar zijn dat je klaar bent voor nog een kindje.

Het is normaal om angsten of twijfels te hebben

Het is normaal om bang te zijn of angsten te hebben wanneer je nadenkt over een tweede of nog een kindje. Er zullen altijd obstakels zijn waarvan je denkt dat het beter zou zijn om even te wachten. Een perfect moment zal er dus nooit komen. Probeer zoveel mogelijk naar je eigen gevoel te luisteren en goed met je partner te overleggen over nog een kindje. Zolang jullie samen het gevoel te hebben klaar te zijn voor nog een kindje, dan is dit vaak al voldoende.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews