Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babybox

Top 11 Gratis Zwangerschapsbox en Babybox 2024

Zwanger zijn is een feestje en dat willen veel merken en bedrijven met je vieren. Zo zijn er veel zwangerschapsdozen, babydozen en andere leuke gifts gratis te krijgen. In deze blog lees je waar je welke pakketten gratis kan aanvragen.

Zwanger zijn is een feestje, maar wist je dat als je zwanger bent je ook gratis zwangerschapsboxen en babyboxen (ook wel zwangerschapsdozen en babydozen genoemd) kan aanvragen? In een zwangerschapsbox zitten handige spulletjes die je kan gebruiken voor jou of je baby. Te denken aan een hydrofiele doek, zinkzalf, een speentje, kortingsbonnen en nog veel meer. In deze blog leg ik uit wat zwangerschapsboxen en babyboxen zijn, welke er op dit moment allemaal zijn en wat je erin kan verwachten. 

Wat zijn gratis babyboxen en zwangerschapsboxen?

Als je zwanger bent kun je gratis zwangerschapsbox en wanneer je kindje net geboren is babybox aanvragen. In de meeste gevallen moet je de doos ophalen in de winkel, maar in sommige gevallen kun je de doos ook laten thuisbezorgen. Meestal zitten hier wel verzendkosten aan gebonden.

Wat kan er in deze gratis babyboxen zitten?

In deze dozen zitten vaak producten of kortingsbonnen in die je tijdens je zwangerschap al kan gebruiken. Ook zitten er in zwangerschapsboxen vaak enkele babyspullen, bijvoorbeeld een fopspeen of bijtring. Het leuke aan deze boxen is dat de inhoud per periode verschilt. Dus wanneer je bevallen bent en later opnieuw zwanger wordt, kan de inhoud van de doos helemaal anders zijn.

In de meeste babydozen zitten cadeau- of kortingsbonnen voor bepaalde producten of winkels. Ik heb hieronder een opsomming gemaakt van de spullen die je in 2024 in de verschillende dozen of pakketten te vinden zijn. 

Hoe kan het dat de babyboxen gratis zijn?

Wie wil dat nu niet? Gratis spullen?! Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Hoe kan het dat deze babyboxen en zwangerschapsboxen gratis zijn

Je kunt het zo zien: Wanneer je zwanger bent of net een baby hebt gekregen heb je veel nieuwe spullen nodig. Je bent namelijk in een nieuwe fase van je leven en hebt spullen voor een klein baby’tje nodig die je eerst niet nodig had.

Voor merken is het fijn als ze jou als nieuwe klant krijgen. Het handigste is wanneer ze je met een sample of kortingsbon bekend kunnen maken met het merk, hopen dat je tevreden bent met het product en dat je daarna het merk blijft kopen. Er is voor deze merken geen snellere en gemakkelijkere manier om met de juiste doelgroep in contact te komen.

Zwangerschapsbox ophalen in de betreffende winkel

Een ander voordeel aan de dozen is dat je vaak de dozen moet komen halen in de winkel. Je bent dan in de winkel, waardoor je misschien wel een rondje gaat lopen of een leuk item of leuke aanbieding ziet bij het ophalen van de doos.

Contactgegevens doorgeven

Tot slot heb je bij het aanvragen van je gratis zwangerschapsbox of babydoos je contactgegevens doorgegeven. Je gaat hiermee akkoord met de privacyinstelling dat verschillende merken vrijblijvend contact met je mogen opnemen, bijvoorbeeld per mail of per post. Zo krijg ik al een geruime tijd hierdoor post van de Postcode Loterij.

Welke zwangerschapsboxen en babyboxen zijn er allemaal in 2024?

Goed, je wilt nog steeds een zwangerschapsbox of babybox. Merken en bedrijven wisselen geregeld van strategie. Zo kan er in het verleden bijvoorbeeld in 2023 nog een zwangerschapsbox bij een bedrijf te krijgen zijn, waar ze in 2024 opeens mee zijn gestopt.

Daarom hebben we een up-to-date lijst voor je met daarin alle zwangerschapsboxen en babyboxen die in 2024 aan te vragen zijn. 

Blije doos Prenatal

1 De blije doos - Prénatal

De blije doos is een van de bekendste cadeaupakketten en is als initiatief van Prénatal en WIJ. Je kunt je hiervoor gratis inschrijven en deze doos ophalen bij Prénatal. Er zijn 38 Prénatal winkels verspreid over heel Nederland. Grote kans dat er een Prénatal winkel in de buurt zit.

In deze doos zitten producten van merken zoals Pampers, Difrax, Prénatal, Sudocreme en Philips Avent. Er zit ook vaak een verrassing in, er zat bijvoorbeeld een keer een Nijntje rammelaar en slabbetje in. De inhoudt van de blije doos verschilt wel per periode wat erin zit.

4 keer gratis magazine van Wij

Je krijgt naast deze doos ook 4 keer per jaar het magazine Wij thuis gestuurd. Zo kun je tijdens je zwangerschap en na je bevalling heerlijk uit dit magazine lezen over dingen zoals zwangerschap, bevalling en opvoeden.

Handige tips

Met je inschrijving geef je ook je e-mailadres, zo krijg je tijdens je zwangerschap e-mailupdates over je zwangerschap en handige tips.

Ben je bevallen? Dan is er ook nog een samenwerkende partner Simply Colors waarvan je een gratis mutsje krijgt. Je kunt dan een kleur mutsje kiezen en de naam erop laten drukken. 

de blije doos uitgepakt

Dit kan je ongeveer verwachten in je Blije doos

2 Kruidvat - Baby kadobox met Gratis Babycadeaus en cadeaus voor mama

Vrijwel iedereen kent de drogisterij Kruidvat wel. Zo is er in bijna elke stad of dorp wel een Kruidvat te vinden. Voor veel mama’s in de Kruidvat een van de favoriete winkels, omdat ze naast hele leuke aanbiedingen, ook een fijn huismerk hebben en vaak aanbiedingen van speelgoed.

Ben je zwanger? Dan kun je bij Kruidvat ook een Babypakket aanvragen. Let wel op dat je dan wel een geregistreerde Kruidvat-voordeelkaart nodig hebt. Deze is binnen 2 minuten heel makkelijk aan te maken.

Deze babybox is zo populair dat deze geregeld uitverkocht is. De totale waarde van deze box is € 60! 

Schrijf je vroeg in, en met een beetje geduld kun je hem online bestellen. Je krijgt een mailtje wanneer de Babybox weer leverbaar is. Wij zijn erg enthousiast over deze Babybox, omdat hij zowel spulletjes voor mama heeft voor als de baby. 

babybox uitgepakt Kruidvat zwangerschapsbox

Wat zit er in de Kruidvat babybox?

Wij hebben de Kruidvat Babybox 2024 ontvangen en gereviewd. Naast heel veel producten ontvang je ook een dik kortingsbonnen boekje voor verschillende artikelen te koop bij Kruidvat. Hieronder een kleine opsomming wat je allemaal in de Babybox kan verwachten. Wil je precies weten wat erin zat? Lees dan de review

3 Plus - Kiekeboebox babybox

De Plus Kiekeboebox Babybox heeft een waarde van ongeveer € 40,- en is hiermee een superleuke babybox. De Plus babydoos zit vol met gratis babyproducten en producten die je kan gebruiken in de kraamperiode. De producten in de babydoos zijn een verrassing en wisselen.

Aanvragen tot je kindje 2 maanden oud is

Je kunt de Kiekeboebox aanvragen tot je kindje 2 maanden oud is. Bij veel winkels vragen ze het geboortekaartje, dus het is wel belangrijk dat het kindje binnen die 2 maanden valt. Om de doos aan te vragen moet je postcode wel binnen het folderverspreidingsgebied vallen.

Geen plus supermarkt in de buurt?

Zit er geen Plus bij jou in de buurt, dan kun je helaas geen Kiekeboe Box aanvragen. Het adres van het geboortekaartje moet overeenkomen met het adres wat je hebt ingevuld bij je aanvraag. Je kunt dus niet het adres van je ouders pakken die wel in de buurt van een Plus wonen. 

Wat zit er (vaak) in de PLUS Kiekeboebox babybox?

De plus Kiekeboe box heeft een totale waarde van € 40. In het verleden hebben vaak producten erin gezeten zoals: 

Welkom op de wereld zwangerschapsbox

4 Hoogvliet - Welkom op de Wereld - babypakket

Bij Hoogvliet kun je online je babypakket aanvragen door je kindje online aan te melden. Het maakt niet uit of het je eerste, tweede of vijfde kindje is. Vanaf week 32 van je zwangerschap ontvang je van Hoogvliet acties in je mailbox met de Welkom in de Wereld nieuwsbrief. Dat is bij de babyboxen van andere supermarkt niet.

Het voordeel van dit babypakket dat je niet uit een bepaalde regio hoeft te komen om het pakket te mogen ontvangen. Het pakket heeft een waarde van bijna € 30. 

Hoogvliet heeft een van de duurzaamste babypakketten. Zo krijg je geen kartonnen doos met spulletjes erin maar een envelop met vouchers/waardebonnen in te leveren bij Hoogvliet. Vaak zitten er in een babybox dingen die je niet gaat gebruiken. Doordat er gebruik gemaakt wordt van vouchers/waardebonnen haal je alleen wat je nodig hebt en gooi je niets weg. 

Daarnaast heb je ook vouchers in het boekje voor als je kindje ouder is. Als je op een later moment deze voucher inlevert, heb je ook nog eens verse producten. 

Welkom op de wereld zwangerschapsbox

Welke waardebonnen zitten er in het Hoovliet Babypakket?

Zoals eerder aangegeven is deze babybox geen doos, maar een envelop met waardebonnen. Deze waardebonnen kun je in de winkel inleveren voor het betreffende product. Hieronder zie je een lijst van mogelijke waardebonnen die je kan krijgen in je envelop.

5 Baby Dump - Cadeaupakket zwangerschap

Baby Dump is een leuke en handige winkel voor jou en je kleintje. Het is een gigantische (web)winkel met alles voor baby’s en babykamers.

De verschillen met een Prénatal is dat Babydump (vaak) een stuk goedkoper is of meer aanbiedingen heeft. Er zijn 12 Babydump winkels verspreid over heel Nederland. Dus het kan zijn dat je eventjes moet rijden om naar deze winkel te gaan. 

Het cadeaupakket van Babydump kun je afhalen in de winkel zelf. 

Wat zit er (vaak) in het Babydump cadeaupakket?

Het cadeaupakket kun je gratis afhalen in een van de Babydump winkels. Het is een compact cadeaupakket met daarin verschillende producten zoals:

6 Babypark - Babydoos

Babypark is een grote winkelketen in Europa die babykamers en babyproducten verkoopt, waaronder ook in Nederland. In totaal zijn er 11 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Het kan dus zijn dat er geen Babypark in de buurt van jou zit. Iedereen die zwanger of bevallen is kan de babydoos aanvragen. Je moet wel de babydoos ophalen in een winkel van Babypark.

De waarde van de Babydoos is totaal € 80,-. Je krijgt ook een waardebon van 50,- euro voor een kinderkamer bij besteding van € 750,-. Niet iedereen heeft een babykamer nodig, dus het is persoonlijk of deze waardebon fijn voor je is. 

Wat zit er (vaak) in de Babypark babydoos?

Naast de waardebon voor de kinderkamer, zitten er ook nog andere leuke producten in voor je kindje. Hierbij te denken aan:

7 Ouders van nu Zwanger- en Babydoos

De Ouders van Nu is een website waar je voorheen gratis Zwangerschapsbox en Babybox kan aanvragen. Momenteel is deze zwangerschapsbox vervangen door een gratis zwanger of baby magazine. Deze kun je gratis aanvragen als je zwanger bent of net bevallen.

In deze magazines vind je een weekkalender van de ontwikkeling van je (ongeboren) baby, adviezen en tips van experts. Superhandig voor als je bijvoorbeeld voor de eerste keer zwanger bent. Daarnaast bevatten deze magazines ook handige lijstjes, ervaringen van andere zwangere vrouwen of jonge ouders. Om het nog leuker te maken krijg je ook exclusieve kortingen op producten die je tijdens je zwangerschap of in het eerste levensjaar van je baby nodig hebt. 

8 Stichting Babyspullen Startpakket

Stichting Babyspullen is speciaal voor (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. De stichting heeft daarmee het doel om kinderen die in armoede geboren worden toch een goede start in het leven te geven. Zo maakt de stichting van nieuwe en gebruikte babyspullen babystartpakketten.

Om ervoor te zorgen dat alleen moeders deze startpakketten krijgen die ze echt nodig hebben werkt de stichting samen met hulpverleningsorganisaties. Deze hulpverleningsorganisaties zijn betrokken bij de zorg voor (aanstaande) (ouders van) kinderen die in armoede worden geboren.

Om het babystartpakket aan te vragen zijn er voorwaarden. Zo kan het pakket alleen aangevraagd worden door hulpverlenende instanties, verloskundigen of kraamzorgorganisaties. De hulpverlener moet geregistreerd staan bij de community van Stichting Babyspullen en een account hebben.

Er kan eventueel ook een pakket worden aangevraagd als er sprake is van een samenwerking met de gemeente in de woonplaats waar de moeder woont.

Let op niet alle gemeenten werken hieraan mee. 

Wat (kan) er zitten in een babystartpakket?

Omdat de stichting afhankelijk is van donaties, kan het zijn dat er sommige producten niet inzitten, maar ze doen hun uiterste best om deze items in het startpakket te doen.

9 Boekstartkoffertje

Zodra je baby 3 maanden oud is, krijg je van je gemeente een speciale waardebon voor het Boekstartkoffertje. Met deze waardebon (en een geldig legitimatie bewijs van jezelf) kun je naar de Bibliotheek gaan bij jou in de buurt en jouw kindje gratis lid maken. Met dit lidmaatschap krijg je een leuk gratis Boekstartkoffertje.

Je krijgt allereerst een superschattig oranje koffertje. Hierin zitten twee leuke babyboekjes die geschikt zijn voor baby’s van 3 maanden. 

Deze boekjes wisselen elk half jaar. Dus ben je al een keer zwanger geweest dan kun je gerust je volgende kindje ook inschrijven bij Boekstart. Bij ieder boekje zijn er handige boekidee gemaakt met leuke voorlees- en doetips. 

Nutricia knuffeldoekje

10 Nutricia cadeautje

Wanneer je je inschrijft bij Nutricia krijg je een gratis cadeautje thuis gestuurd. Ik heb in 2023 een knuffeldoekje van een konijntje gekregen. Een ander voordeel van een Nutricia-account is dat je informatie krijgt over je zwangerschap en baby, waaronder ook informatie over voeding van je baby. Wanneer je hier geen informatie over wil krijgen, kun je je gewoon voor deze nieuwsbrief uitschrijven.

Zeeman rompertje

11 Gratis Zeeman rompertje

Volgens onderzoek draagt 1 op de 4 baby’s een rompertje van Zeeman. De Rompertjes van de Zeeman zijn gemaakt van Biologisch katoen. Wanneer je net papa of mama geworden bent, kun je een gratis rompertje aanvragen. Let wel op: met de aanvraag schrijf je je in voor de nieuwsbrief van Zeeman. Je moet het rompertje wel voor een bepaalde tijd ophalen, let dus goed op dat dit termijn niet verstrijkt. 

Betaalde zwangerschapsboxen

Er zijn ook zwangerschapsboxen of babyboxen waar bedrijven een kleine vergoeding voor vragen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de verzendkosten of administratiekosten.

De eerste 1000 dagen babybox

De Eerste 1000 dagen Babybox is samengesteld door onder andere de merken Etos, Naïef, Zonnatura, OudersvanNu, Bibs, en Noppies. Momenteel is er een wachtlijst waar je je door drukte op moment van schrijven niet meer kunt inschrijven. Hou de socials en website in de gaten of je weer kunt inschrijven voor de wachtlijst.

Wanneer je hebt ingeschreven en de babybox weer beschikbaar is, ontvang je een e-mail en kan je deze babybox ophalen in een Etoswinkel. Zodra we deze Babybox hebben getest zullen we hierover een review schrijven. 

De eerste 1000 dagen babybox kost € 4,95 en bevat alle essentials die je voor de eerste 1000 dagen van je baby nodig hebt. Hierbij te denken aan:

Gratis Kwebbels leespakket - proefpakket

Lezen is superbelangrijk voor je kindje. Zo is het een momentje van samen zijn, woordjes leren en de wereld verkennen. Met lezen kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Voor het Kwebbels proefpakket betaal je alleen € 4,95 aan verzendkosten. Let wel op dat je je abonnement opzegt. Na het proefpakket zit je aan een abonnement vast van € 14,95 per maand.

Met het leespakket van Kwebbels kun je samen lekker lezen. Je ontvangt in het proefpakket 4 boekjes op basis van de leeftijd van je kind. De leeftijden zijn onderverdeeld in: 

Zwangerschapsdozen uit het verleden

Het is heel afhankelijk wanneer je zwanger bent of een bepaalde zwangerschapsdozen nog bestaat. Zo kun je in 2023 nog een zwangerschapsdozen hebben aangevraagd en in 2024 deze opeens niet meer bestaan. 

Hieronder heb ik een lijst van bedrijven die in het verleden zwangerschapsdozen hebben gehad. Wellicht dat deze merken bij een volgende zwangerschap toch weer een zwangerschapsdozen hebben. Zodra een nieuwe zwangerschapsdoos bij ons bekend is zullen we hem in onze blog vermelden.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews