Zoek
Sluit dit zoekvak.
knuffel in de wasmachine

Hoe kan ik het beste een Knuffel wassen in de wasmachine?

Knuffels zijn misschien voor kinderen wel het meest kostbare bezit. Zo zorgt een knuffeltje voor liefde en veiligheid. Belangrijk is dus om een knuffeltje zo lang mogelijk zo goed mogelijk te houden. In deze blog geven wij diverse tips en hulpmiddelen om je knuffel het beste met de wasmachine te wassen.

Zoals je misschien al zelf hebt ondervonden wordt een knuffeltje hoe zuinig je er ook bent eenmaal vies. Zeker als je kindje er allerlei avonturen mee gaat beleven, wordt een knuffeltje snel vies. Zelfs als je als ouder heel zuinig bent op de knuffeltjes van je kinderen, is een ongelukje zo om de hoek. Zo kun je kindje een ongelukje hebben in bed of eroverheen spugen, omdat hij of zij ziek is. Je hebt dan geen andere keuze, je zult het knuffeltje moeten wassen.

Eerst kun je proberen om het knuffeltje met de hand te wassen, maar soms ontkom je er niet aan: een knuffel wassen met een wasmachine. Maar hoe kun je nu het beste een knuffeltje wassen met de wasmachine? Wij geven handige tips en handvaten om een knuffeltje het beste te wassen met een wasmachine.

Knuffels wassen met een wasmachine

Gelukkig kun je de meeste knuffels ook wassen met een wasmachine. Vaak hebben knuffels een labeltje waarop je de wasvoorschriften kan lezen. Volg altijd de instructies van het labeltje op om schade te voorkomen. Je wil bijvoorbeeld niet dat je knuffeltje krimpt of verwassen wordt. Knuffels van biokatoen hebben meestal een label dat aangeeft dat ze op 30 graden en wol of handwasprogramma kunnen worden gewassen.

Als je knuffeltje heel oud of vies is, kan het voorkomen dat je de voorschriften niet meer kan lezen. Ga op je eigen ervaring en kennis af. Heb je deze niet? Een wol of handwasprogramma is vaak voorzichtiger voor een knuffel en heb je minder kans op krimpen.

Zet ook het aantal toeren naar beneden. Hoe hoger het toerental, hoe sneller de wastrommel ronddraait. Dit kan soms leiden tot schade aan de stof.

Was liever iets vaker voorzichtig dan dat je bijvoorbeeld één keer te warm wast.

Is het een oudere knuffel of wil je extra voorzichtig zijn? Door de knuffel in een wasnetje of kussensloop te wassen verminder je het risico dat de knuffel beschadigd. Zeker wanneer de ogen van de knuffels gemaakt zijn van hard materiaal is een wasnetje of kussensloop handig.

Knuffel in wasmachine

Liever het wassen uitbesteden?

Het kan zijn dat je liever geen risico loopt met het knuffeltje en daarom het liever uitbesteed aan een professioneel iemand. Je kunt dan een knuffel naar een stomerij brengen. Een stomerij heeft veel ervaring met verschillende stoffen en verschillende vlekken waardoor de kans groot is dat ze de vlek(ken) kunnen verwijderen. Dit is ook een goede optie wanneer de knuffel bijvoorbeeld te groot is voor in de wasmachine.

Wil je alleen een frisse knuffel?

Het kan ook voorkomen dat je de knuffel fris wil hebben zonder dat de knuffel echt zichtbaar vies is of vlekken heeft. Zo kan een knuffel onzichtbare bacteriën en virussen bij zich hebben. Het beste is om een knuffel op 60 graden te wassen, maar dit is volgens veel wasvoorschriften veel te warm voor veel knuffels.

Om toch hetzelfde resultaat te behalen kun je een knuffel een nachtje in een afgesloten zak in de vriezer leggen. Door de kou gaan alle bacteriën en virussen dood zonder dat de knuffel zijn geur verliest of de knuffel eronder lijdt.

Hoe kan je een knuffel het beste drogen?

Niet alleen het wassen is belangrijk, ook het drogen. Zeker als de knuffel vulling heeft, is het belangrijk om de knuffel op een goede manier te drogen. Knijp de knuffel zo goed mogelijk uit. Wring de knuffel niet. Het is niet erg als de knuffel nog een beetje nat is. Laat daarna de knuffel liggend drogen. Zo wordt de vorm het beste behouden en zakt de vulling niet naar één kant.

Wil je de knuffel sneller droog? Dan kun je op het labeltje kijken of de knuffel in de droger mag. In veel gevallen is dit niet het geval. Wil je de knuffel toch in de droger doen, probeer dan een zo fijn mogelijk programma te kiezen. Wanneer je een knuffel sneller droog wil hebben kun je deze het beste met een föhn droog föhnen. Op deze manier kun je het pluche van de knuffel uit elkaar föhnen. Let wel op dat de knuffel niet te warm wordt door de föhn.

Knuffel drogen

Tip: zorg voor een reserve knuffel!

Je kunt al vrij snel zien wanneer een knuffel de lievelingsknuffel van je kindje wordt. Probeer dan wanneer dit kan een reserve knuffel te kopen. Het is belangrijk dat je de knuffels wel regelmatig met elkaar afwisselt. Zo slijten beide knuffels even hard en ruiken ze ongeveer hetzelfde. Zo zal je kindje minder snel doorhebben dat een knuffel kwijt is geraakt of kapot.

Door de knuffel regelmatig te wassen is je kindje er ook aan gewend dat de geur van de knuffel af en toe minder is en zal ook leren te slapen zonder de geur van de knuffel.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews