Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vader met baby verlof

Op hoeveel aanvullend geboorteverlof heb ik recht in 2024?

Is je partner pas bevallen en heb je een arbeidsovereenkomst? Dan kan je aanvullend geboorteverlof opnemen. Maar wat is precies aanvullend geboorteverlof en op hoeveel heb je recht in 2024? In deze blog lees je hier alles over.

Wanneer je partner pas is bevallen en je een arbeidsovereenkomst hebt, kun je aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit verlof kun je bij je werkgever aanvragen en je krijgt hiervoor een uitkering van UWV. Deze uitkering kun je via je werkgever krijgen of rechtstreeks via UWV. Maar wat is aanvullend geboorteverlof precies en op hoeveel weken heb je recht?

Wat is aanvullend geboorteverlof

Aanvullend geboorteverlof is een regeling vanuit de Wet arbeid en zorg, ook wel Wazo genoemd. Deze uitkering wordt ook wel de WIEG-regeling (Wet Invoering Extra Geboorteverlof) genoemd en is vanaf 1 juli 2020 aan te vragen voor alle partners waarvan de vrouw net is bevallen. Een geboorte is een aangrijpende gebeurtenis in zowel het leven van de man als de vrouw. Aanvullend geboorteverlof geeft partners extra tijd om te wennen aan het nieuwe leven met je kind. En geloof me, dit verlof is voor veel gezinnen meer dan welkom.

Heb ik recht op aanvullend geboorteverlof?

Niet iedereen heeft recht op een uitkering aanvullend geboorteverlof. Zo moet je aan een aantal eisen voldoen om hier recht op te hebben:

Het is belangrijk dat je bij aanvullend geboorteverlof in loondienst bent. Dit betekent dat je een arbeidsovereenkomst oftewel een contract bij een werkgever moet hebben. Het maakt niet uit voor hoeveel uur je een arbeidsovereenkomst hebt. Zo heb je zelfs bij een arbeidsovereenkomst van 8 uur of een oproepovereenkomst al recht op aanvullend geboorteverlof. 

Het geboorteverlof is de lengte van 1 werkweek. Werk je 40 uur per week. Dan neem je 40 uur geboorteverlof op. Het geboorteverlof wordt 100% doorbetaald door de werkgever. Het is belangrijk dat je dit verlof binnen de eerste 4 weken na de geboorte van je kind opneemt.

Aanvullend geboorteverlof neem je op in volledige weken. Het is dus niet mogelijk om een halve week aanvullend geboorteverlof op te nemen. Een van de eis is dus dat je minimaal 1 keer het aantal uren van je werkweek aan aanvullend verlof opneemt. 

Je neemt het aanvullend geboorteverlof op binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. Na 6 maanden vervalt het recht op de opname van het aanvullende geboorteverlof.

Je wordt als partner van de moeder van het kind gezien als een van de volgende situaties van toepassing is:

  • Je bent getrouwd met de moeder van het kind.
  • Je bent de geregistreerde partner van de moeder van het kind.
  • Je woont ongehuwd samen met de moeder van het kind en je deelt alleen met haar de kosten voor de woning en voor het huishouden.
Vader kust baby verlof

Aanvullend geboorteverlof wanneer je niet in loondienst bent

Sinds 2 augustus 2022 is aanvullend geboorteverlof ook aan te vragen wanneer je directeur-grootaandeelhouder bent of minder dan 4 dagen per week als alfahulp of particuliere huishoudelijke hulp werkt. Dit aanvullende geboorteverlof moet je zelf aanvragen bij UWV. Kom je er niet uit dan kun je altijd hulp vragen bij je administratiekantoor of accountant.

Op hoeveel weken aanvullend verlof heb ik recht?

Je kunt maximaal 5 keer het aantal uren dat je per week werkt aanvullend geboorteverlof opnemen. Werk je 40 uur, dan kun je 200 uur aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit verlof kun je flexibel opnemen binnen 6 maanden of bijvoorbeeld 5 weken achter elkaar.

Het is goed om te weten dat je het aanvullende geboorteverlof in hele weken moet aanvragen bij UWV. Het is dus niet mogelijk om 3,5 week aanvullend geboorteverlof op te nemen. Dit moeten dan 3 of 4 weken verlof zijn.

Aanvullend geboorteverlof bij een tweeling of meerling

Is je partner bevallen van een tweeling of meerling, dan blijft zowel de hoogte van de uitkering als de duur van het aanvullende verlof gelijk als bij één kind. Ook het geboorteverlof dat je van je werkgever mag opnemen, blijft 1 week.

Mag mijn werkgever het verlof weigeren?

Natuurlijk weet je niet wanneer je kindje precies geboren wordt. Het is daarom handig om het geboorteverlof zo snel mogelijk aan je werkgever door te geven. Zeker omdat je dit binnen 4 weken na je geboorte van je kind moet opnemen.

Geef het verlof op tijd door

Het aanvullende geboorteverlof kun je al eerder met je werkgever doornemen hoe je dit ongeveer wil opnemen. Misschien denk je aan 2 weken vakantie of is het handig als je elke maandag vrij bent. Dit kun je vooraf al met je werkgever bespreken waardoor je werkgever hier rekening mee kan houden.

Je kunt de opname van je verlof zowel mondeling als schriftelijk bij je werkgever aanvragen. In principe mag je werkgever het verlof niet weigeren. Mochten er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn die de werkgever schriftelijk kan onderbouwen, dan kan het verlof in goed overleg anders worden opgenomen binnen de 6 maanden.

Doorbetaling van loon

Als je kindje geboren wordt, heb je dus recht op geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof. Geboorteverlof neem je in de eerste 4 weken na de bevalling op en wordt 100% door de werkgever doorbetaald.

70% doorbetaling van loon

Wanneer je het geboorteverlof volledig hebt opgenomen heb je ook recht op aanvullend geboorteverlof. Dit is 5 weken verlof dat gedeeltelijk wordt doorbetaald en krijg je vergoed vanuit UWV. In de 5 weken aanvullend geboorteverlof krijg je 70% van je loon, tot maximaal 70% van het maximumdagloon.

In sommige gevallen 100% doorbetaling van loon

Je werkgever heeft de keuze om de uitbetaling van het loon aan te vullen tot 100%. In sommige gevallen kan het zijn dat er vanuit de cao een regeling is dat je 100% doorbetaald moet krijgen. Hiervan is sprake bij bijvoorbeeld de cao Rijk en cao Sociaal werk. Je kunt hierover informeren bij je werkgever of zelf in de cao op internet lezen.

Baby vader slapen verlof

5 Tips bij aanvragen geboorteverlof

Het liefst wil je dat je geboorteverlof vlekkeloos geregeld is, zodat je je daar niet mee bezig hoeft te houden wanneer je verlof hebt. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet waarmee je onduidelijkheden voorkomt.

Laat je werkgever minimaal 2 maanden voor de uitgerekende datum weten dat je een kind verwacht. Op deze manier is je baas op de hoogte en kan er rekening gehouden worden met eventuele vervanging bij je afwezigheid. 

Het beste kun je je verlof in goed overleg opnemen. Een werkgever mag in principe het verlof niet weigeren, maar het kan wel goed zijn om samen naar de mogelijkheden te kijken. Je wil namelijk wel op goede voet met elkaar in de toekomst verder gaan.

Zorg dat de afspraken voor zowel jou als de werkgever duidelijk zijn. Natuurlijk weet je nooit precies wanneer de baby komt, daardoor is het verstandig om zaken schriftelijk vast te leggen. Op deze manier voorkom je miscommunicatie.

Wanneer je niet getrouwd of geregistreerd partnerschap hebt, is deze tip essentieel. Zorg dat de erkenning van je kind rond is. Je wordt door de wet namelijk alleen als ‘partner’ gezien als je je kind erkend hebt. Dit wil zeggen dat je alleen dan recht hebt op het geboorteverlof.

Je werkgever kan het zo regelen dat je verlof direct van je salaris wordt ingehouden, terwijl het UWV de uitkering rechtstreeks aan jou betaalt. Vergeet niet, je kunt pas aanvullend geboorteverlof aanvragen nadat je het hele verlof dat je wilt opnemen hebt opgenomen.

Handig om te weten: als je besluit je verlof flexibel te spreiden over 6 maanden, kan het zijn dat de uitbetaling van het UWV wat vertraging oploopt.

Met een kleintje op komst en de extra kosten die daarbij kijken, is het verstandig om op tijd met je werkgever te kletsen over hoe het verlof en de uitbetalingen geregeld worden. Zo voorkom je dat je ineens met minder inkomen zit dan verwacht.

Geniet van je verlof

Nu weet je vrijwel alles over aanvullend geboorteverlof. Wist je ook dat je naast aanvullend geboorteverlof ook recht hebt op gedeeltelijk betaald aanvullend ouderschapsverlof? Lees er nu alles over. Mocht je meer willen weten over aanvullend geboorteverlof dan kan je altijd even contact opnemen met UWV

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews