Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review Activiteiten Hond Charlie van Nattou

Nattou heeft nu ook een kleine versie van een activiteiten-knuffel en wij waren erg benieuwd naar de hoeveelheid activiteiten en welke leuke activiteiten waren verwerkt in de knuffel Charlie. Wij hebben in deze blog beoordeeld wat deze activiteiten zijn en wat wij van deze activiteiten-knuffel vinden.

Nattou heeft nu ook een kleine versie van een activiteiten-knuffel en wij waren erg benieuwd naar de hoeveelheid activiteiten en welke leuke activiteiten waren verwerkt in de knuffel Charlie. Wij hebben in deze blog beoordeeld wat deze activiteiten zijn en wat wij van deze activiteiten-knuffel vinden.

Kan jij ook niet wachten om het te weten? Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Deze leuke activiteiten knuffel is van het merk Nattou en is van de collectie Charlie. Nattou is een Europees merk en heeft verschillende leuke baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels. Deze activiteiten knuffel is een hond.

Nattou staat bekend om haar kwalitatieve goede knuffels, educatief speelgoed en uitgebreid assortiment.

De producten van Nattou hebben superzachte materialen, kleurrijke ontwerpen en daarnaast is Nattou duurzaam. Zo wordt er bij Nattou geen testen op dieren gedaan, worden er geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en worden er duurzame materialen gebruikt.

Wat is een activiteitenknuffel?

Een Activiteitenknuffel heeft naast de functie knuffelen ook de functie om de ontwikkeling van je baby en kind te stimuleren. Zo heeft je kindje altijd een knuffelbaar vriendje, maar hoeft je kindje zich ook niet te vervelen met deze veelzijdige knuffel. Een activiteitenknuffel stimuleert verschillende zintuigen van je kindje waardoor je kindje erg veel kan leren. Zo valt een activiteitenknuffel onder educatief speelgoed. 

Nattou heeft verschillende activiteitenknuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten. In deze blog reviewen we de activiteitenhond Charlie.

De activiteiten knuffel is +/- 30 cm lang en +/- 20 cm breed. Dit is een ideale afmeting waardoor je kleintje goed de knuffel kan vasthouden, maar deze niet te groot of te zwaar is. 

Wat zijn de activiteiten?

Zacht en knuffelbaar en leuke grijpbare oren

Wat eigenlijk gek is, is dat ondanks de misschien voor de hand liggende activiteit knuffelen niet als activiteit wordt genoemd voor Nattou. Charlie is extreem zacht waardoor hij bijna onweerstaanbaar is om te knuffelen. Hierdoor willen wij wel benoemen dat knuffelen met deze leuke activiteiten hond zeker een leuke activiteit is. Nattou rekent het grijpen van de oren van de hond als activiteit. Deze activiteit lijkt ons ver gezocht, omdat de staart en poten dan ook als greepelement tellen. Omdat de activiteit knuffelen er niet bij zit kan deze activiteit tegen elkaar worden weggestreept.

Een leuk spiegeltje

Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de hond een spiegeltje. Baby’s en kinderen vinden spiegeltjes extreem interessant, omdat ze zichzelf kunnen zien maar ook verschillende andere dingen zoals dingen die achter hen gebeuren. Als je kindje de activiteiten knuffel beweegt, verandert ook het beeld in de spiegel wat zeer interessant is. 

Een trillend hondje bovenop Charlie

Bovenaan de hond zit een klein bruin hondje, vast aan een koordje met stof eromheen. Als je aan het hondje trekt, wordt het koord langzaam teruggetrokken en begint het bruine hondje te trillen. Om dit te kunnen doen, moet je kindje iets ouder zijn dan een paar maanden zodat het genoeg kracht heeft om correct aan het hondje te trekken en het koordje te spannen. Je kan je kleintje hierbij helpen. Het trillen van het hondje zal je kleintje heel interessant vinden. Omdat het koordje niet zo lang is, duurt het trillen ook niet lang, hooguit 5 seconden.

Verschillende texturen van stof

Het bruine hondje heeft een andere structuur van stof. Zo heeft het bruine hondje een geribbelde stof. De rest van de hond voelt aan als velours.

Charlie heeft een leuk sjaaltje om zijn nek, wat een andere stof is. Doordat dit een andere stof is, is dit interessant om aan te voelen. Ook heeft het sjaaltje een leuk motiefje. We hebben gemerkt dat ons kleintje het heerlijk vindt om aan te zitten en probeert het in de mond te doen. Daarnaast is er ook een siliconen bijtring, wat weer een andere structuur van materiaal is. Allemaal erg interessant om met handjes of met het mondje te voelen.

Siliconen bijtring

Als je iets lager kijkt zie je aan een van de poten van Charlie een siliconen ring aan een koordje hangen. Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft.

Daarnaast zit er op deze siliconen bijtring ook verschillende puntjes wat structuur geeft aan de ring. Dit voelt erg interessant voor je kleintje. De puntjes op de ring hebben verschillende vormpjes zoals een kruisje of puntjes in een vormpje. Doordat de puntjes andere vormpjes hebben is dit ook interessant om over te gaan met je vingers. Je kleintje kan ook aan deze ring trekken. Zo zijn er verschillende activiteiten aan 1 onderdeel.

Verschillende leuke labeltjes

Op de foto zie je ook verschillende labeltjes, een aan de poten, aan de kont en op het hoofd bij Charlie zitten labels. Hiermee kan je kleintje ook spelen. Als volwassenen kom je niet zo snel op deze activiteit, omdat het een simpel labeltje is. Echter als we ons kleintje met de hond zien spelen, zien we dat hij het erg interessant vindt om aan de labels te peuteren en te voelen. De labels hebben een andere kleur en lengte waardoor elk labeltje voor je kind interessant is. 

8 Activiteiten is ruim gerekend

Om aan 8 activiteiten te komen, moet je wel creatief zijn. Zeker als je naar de hond kijkt als volwassene. Zo is er de siliconen ring waarmee je verschillende dingen kan doen en dus als verschillende activiteiten worden gerekend. Ook de labels op de hond zou ik niet als activiteit hebben gerekend, maar goed ons kindje vind het wel super interessant dus wellicht moeten we de hond door de ogen van kinderen bekijken. Persoonlijk zou ik 8 verschillende items op de hond verwachten wat allemaal een losse activiteit zou zijn. Dus bijvoorbeeld een spiegeltje, een rammelaar, een bijtring, een belletje, een trillend hondje etc. Zo is er niet gerekend waardoor je origineel moet zijn met 8 activiteiten. 

Conclusie

Het is een heerlijk zachte knuffel en ons kindje is er dol op om mee te knuffelen en te frutselen. Deze knuffel is een goed formaat waardoor je de knuffel makkelijk mee op reis neemt, bijvoorbeeld naar het terras of mee uit eten. Zo kun je kleintje makkelijk met de knuffel spelen en door de verschillende activiteiten is je kleintje wel even zoet. Er zitten geen harde onderdelen in waaraan een baby of kindje zich kan bezeren of wat hard aanvoelt wanneer je kleintje met de activiteitenknuffel knuffelt. Ook als je baby nog klein is, werken de verschillende onderdelen uitnodigend om met het mondje te ontdekken.

Wij zijn erg positief over deze activiteiten hond en raden deze dan ook erg aan. Het is een heerlijk zachte knuffel die makkelijk mee kan en die ook in bed of op de bank fijn is om mee te spelen. Door de vele functies raakt je kindje er niet snel op uitgekeken. Door de fijne stof is deze knuffel makkelijk schoon te maken, al is wit misschien niet de handigste kleur bij kleine kindjes. 

Vind je hem leuk? Koop hem dan hier!

Tip - Meer Leuks van Nattou

De Activiteiten Knuffel Charlie is niet de enige Activiteiten Knuffel van Nattou die we hebben gereviewd. 

Bekijk hier onze leuke en informatieve reviews van alle andere knuffels van Nattou.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews