Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meisje knuffelen activiteiten knuffel Romeo Nattou

Review activiteiten krokodil Romeo van Nattou

Ben je op zoek naar een leuke activiteiten knuffel voor je kindje? Deze activiteiten knuffel van Nattou is 90 cm lang en heeft 12 activiteiten! Wij hebben deze activiteiten getest en beoordeeld in deze leuke review. Lees je mee?

Nattou heeft verschillende activiteitenknuffels voor baby’s in verschillende formaten. In 2023 is ook de activiteiten krokodil Romeo uitgebracht en deze is niet zoals de eerdere activiteitenknuffels. Zo is Romeo voornamelijk bedoelt voor thuis in de woonkamer of babykamer. Ben jij ook zo benieuwd wat wij van deze activiteitenknuffel vinden? Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Nattou is een Belgisch merk met baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels in verschillende formaten. Deze activiteiten knuffel is een krokodil en heet Romeo. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze uit de collectie Romeo, Jules en Sally.

Duurzame producten

Nattou staat bekend om kwalitatieve knuffels, educatief speelgoed en praktische accessoires te verkopen. De producten van Nattou hebben zachte materialen, kleurrijke ontwerpen en zijn duurzaam. Wat houdt duurzaam in? Nattou doet bij de productie geen testen op dieren, er worden geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en in de producten worden er duurzame materialen gebruikt. Helemaal super dus!

Activiteiten krokodil vooraanzicht

Een activiteitenknuffel, wat is dat?

Activiteiten knuffels zijn knuffels die naast de functie knuffelen ook andere functies hebben zoals het stimuleren en ontwikkelen van je baby en kind. Je kan hierbij denken aan een knuffel met bijvoorbeeld een rammelaar, piepgeluidjes, knispermateriaal en verschillende structuren. Alles om je kindje tijdens het spelen te stimuleren tot spelend leren. Daarom valt een activiteitenknuffel onder educatief speelgoed

Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten. In deze blog reviewen we de activiteiten krokodil Romeo.

Kenmerken krokodil Romeo

De activiteiten krokodil is ongeveer 90 cm lang en ongeveer 20 cm breed. Deze knuffel is dan ook niet bedoelt om mee op reis te nemen om je kindje te vermaken, maar meer als eyecatch voor in de woonkamer of kinderkamer. 

Door de grote afmeting kan je kindje goed op de knuffel liggen om bijvoorbeeld mee te spelen. Ook als je baby nog erg klein is, kan je je kindje op de krokoldil leggen waardoor hij goed ondersteund wordt en tegelijkertijd de krokodil met zijn handen en mond kan ontdekken. Deze knuffel is ook erf handig tijdens Tummy Time van je baby.

Wat zijn de activiteiten in de Krokodil?

De activiteiten krokodil Romeo heeft volgens Nattou 12 verschillende activiteiten.

 1. Oren om vast te grijpen
 2. Knijptoeter in de walvis
 3. Zakje om de walvis in te doen
 4. Spiegel
 5. Verschillende texturen van stof die uitnodigen om aan te raken
 6. Knisperend papier in de poten
 7. Knisperend papier in de schubben
 8. Belletje in de gele vis
 9. Siliconen bijtring
 10. Trekmogelijkheid aan de siliconen ring
 11. Koepel met balletjes die als rammelaar dient
 12. Labels

Zacht en knuffelbaar

Walvis activiteiten krokodil Romeo

Wat ons gelijk opvalt is dat deze activiteiten krokodil heerlijk zacht en knuffelbaar is Dit geeft Nattou niet als activiteit, maar dit zien wij zeker als leuke activiteit aan deze krokodil. Knuffelen kan ook erg leerzaam zijn. Zeker op latere leeftijd kan je kindje heerlijk met deze knuffel op de bank of grond tv kijken en tergelijkertijd lekker frunniken aan bijvoorbeeld de schubben, de oren, de walvis of de grijpring.

Oren om vast te grijpen

Over grijpen naar de oren gesproken, Nattou rekent het grijpen van de oren van de krokodil als activiteit. Op deze activiteit waren wij zo snel niet gekomen, omdat de staart en poten dan ook als grijpelement tellen. Wij strepen de activiteit grijpen naar de oren en knuffelen tegen elkaar weg. Zo komen we alsnog op 12 activiteiten.

Walvis met knijptoeter en zakje om hem in te doen

Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de achterkant van de krokodil een klein zakje en een koordje met een walvis eraan. Deze walvis kan door je kindje in het zakje worden gestopt of eruit worden gehaald. Dit is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kindje. Daarnaast zit er in de walvis een knijptoeter. Als je in de walvis knijpt maakt dit geluid. Hier moet je kindje wel al sterkere vingertjes voor hebben en zal de eerste maanden nog niet als knijptoeter gebruikt kunnen worden.

Een leuk spiegeltje

Spiegeltje activiteiten krokodil Romeo

Iets verderop aan de zijkant van de krokodil zit een spiegeltje. Dit spiegeltje heeft voor je kindje een andere structuur wat interessant kan zijn. 

Daarnaast kan je kindje in het spiegeltje kijken of beweging van de omgeving zien, wat ook erg interessant is.

Verschillende texturen van stof

Zoals je kan zien op de foto’s is de structuur van de poten en schubben op de krokodil ook anders dan de structuur van het lijf van de krokodil.

De schubben hebben een streepjes patroon wat je goed kan voelen met je vingers als je eroverheen gaat. Dit werkt uitnodigend voor je kindje om aan te raken. De schubben van de krokodil zijn om en om anders. Zo zijn er schubben met een streepjes patroon en schubben met een knisperstof en een andere motief stof. Dit maakt de krokodil speels.

Knisper papier in de poten en schubben

Er zit een knisperende stof in de poten en schubben waardoor dit geluid maakt wanneer je hieraan zit. Nattou rekent deze knissperende geluiden in verschillende onderdelen van de krokodil als verschillende activiteiten. Dit zouden wij persoonlijk als 1 activiteit hebben gerekend.

Gele vis activiteiten krokodil Romeo

Een gele vis met belletje

Aan de andere kant van de krokodil zit een klein visje. In dit visje zit een belletje. Je kindje kan dit visje grijpen en er mee spelen. Als je kindje er mee schut rammelt een belletje in het visje. Dit is mega interessant voor je kindje om mee te spelen. En ons kindje wordt heel vrolijk en blij van het schudden met het belletje. Hij is dan echt trots dat hij dat geluid maakt. Ons kindje is op het moment van spelen 9 maanden.

Siliconen bijtring en grijpmogelijkheden aan de ring

Als je iets lager kijkt zie je ongeveer in het midden van de krokodil aan de zijkant een siliconenring aan een koordje. Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft.

Daarnaast zit er op deze ring ook verschillende puntjes wat structuur geeft aan de ring. Dit voelt erg interessant voor je kindje. Mede omdat de puntjes verschillende vormpjes hebben.

Je kindje kan ook aan deze ring trekken. Zo zijn er verschillende activiteiten aan 1 onderdeel.

Rammelaar met balletjes

Aan de achterkant van de krokodil zit een doorzichtig koepeltje met daarin balletjes. Als je de krokodil beweegt, bewegen ook de balletjes in dit doorzichtige rondje. Dit werkt als rammelaar en is ook een activiteit. Ook heeft deze koepel een andere structuur dan de rest van de krokodil, wat wederom erg interessant is om te voelen. Wij hebben gemerkt dat ons kindje er erg graag aan likt en probeert te sabbelen.

Verschillende labels

Op de foto zie je ook verschillende labels. Hiermee kan je kindje ook spelen. Dit is volgens Nattou ook een activiteit voor je kindje. Ik was zelf niet op deze activiteit gekomen toen ik de krokodil zag. Maar als wij naar ons kindje kijken, vindt hij het erg interessant om aan te peuteren en te voelen omdat het ook weer een andere vorm en structuur heeft. 

Conclusie

Het is een heerlijk zachte knuffel en kinderen zijn er dol op omdat je er heerlijk mee kan knuffelen en er leuke onderdelen aan zitten waar ze mee kunnen frunneken tijdens bijvoorbeeld het kijken van een film.

12 Activiteiten is ruim gerekend

Om aan 12 activiteiten te komen, moet je wel creatief zijn. Zeker als je naar de krokodil kijkt als volwassene. Zo is er 1 siliconen ring die verschillende functies en dus activiteiten heeft. Ditzelfde met de verschillende materialen in de krokodil en het knisperende geluid dat in verschillende onderdelen zit. Ik zou dat als 1 activiteit hebben gerekend in plaats van losse activiteiten.

Ook de labels op de krokodil zou ik niet als activiteit hebben gerekend, maar goed ons kindje vind het wel super interessant dus wellicht moeten we de krokodil door de ogen van kinderen bekijken.

Hele leuke knuffel waar je kindje veel van kan leren

Het is ook fijn dat ondanks dat er veel activiteiten zijn, het nog wel een knuffel is waar je mee kan knuffelen. Er zitten geen harde onderdelen in waaraan een baby of kindje zich kan bezeren of wat hard ligt. Ook als je baby nog klein is, werken de verschillende stoffen zeer uitnodigend en stimulerend. En kan de knuffel goed helpen tijdens de Tummy Time.

Hetzelfde met de knisper geluiden op verschillende plekken, de knijptoeter en het belletje. Mocht je baby nog niet overal bij kunnen, er is altijd wel een plekje waar een interessant geluidje mee gemaakt kan worden.

Een echte Eyecatch in de kamer

Wij zijn erg positief over deze activiteiten krokodil en raden deze dan ook erg aan. Het is een mooie eyecather in de kamer en er kan voor meerdere jaren mee gespeeld worden door de vele functies in verschillende leeftijdscategoriën.

Vind je ‘m leuk? Koop hem dan hier!

Activiteiten krokodil Romeo

Tip - Meer Leuks van Nattou

De Activiteiten Knuffel Charlie is niet de enige Activiteiten Knuffel van Nattou die we hebben gereviewd. 

Bekijk hier onze leuke en informatieve reviews van alle andere knuffels van Nattou.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews