Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nattou activiteiten vos Alice

Review Activiteiten Vos Alice van Nattou

Ben je op zoek naar een leuke activiteiten knuffel voor je kindje? Deze activiteiten knuffel van Nattou is 60 cm lang en heeft 12 activiteiten! Wij hebben deze activiteiten getest en beoordeeld in deze leuke review. Lees je mee?

Nattou heeft verschillende activiteitenknuffels voor baby’s en kinderen in verschillende afmetingen. In 2023 is de activiteiten Vos Alice uitgebracht en deze is een stuk groter dan de andere activiteitenknuffels van Nattou. Alice is 60 cm lang, waardoor deze activiteitenknuffel moeilijk mee op reis te nemen is. Alice is vooral bedoelt voor op de grond of bed in de woon-, of babykamer. 

Wat is Nattou?

Nattou is een Belgisch merk met baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels in verschillende formaten. Deze activiteiten knuffel is een Vos en heet Alice. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze uit de collectie Alice en Pomme.

Nattou staat bekend om kwalitatieve knuffels, educatief speelgoed en praktische accessoires te verkopen. De producten van Nattou hebben zachte materialen, kleurrijke ontwerpen en zijn duurzaam

Wat houdt duurzaam in? Nattou doet bij de productie geen testen op dieren, er worden geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en in de producten worden er duurzame materialen gebruikt. Helemaal super dus!

Activiteiten vos Nattou Alice

Een activiteitenknuffel, wat is dat?

Activiteiten knuffels zijn knuffels die naast de functie knuffelen ook andere functies hebben zoals het stimuleren en ontwikkelen van je baby en kind. Je kan hierbij denken aan een knuffel met bijvoorbeeld een rammelaar, toetertje, knispermateriaal en verschillende structuren. Alles om je kindje tijdens het spelen te stimuleren tot spelend leren. Daarom valt een activiteitenknuffel onder educatief speelgoed

Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten. In deze blog reviewen we de activiteiten vos Alice.

De activiteiten vos is ongeveer 60 cm lang en ongeveer 20 cm breed. Deze knuffel is dan ook niet bedoelt om mee op reis te nemen om je kindje te vermaken, maar meer als eyecatch voor in de woonkamer of kinderkamer. Door de grote afmeting kan je kindje goed op de knuffel liggen om bijvoorbeeld mee te spelen tijdens TummyTime. Ook als je baby nog erg klein is, kan je je kindje op de vos leggen waardoor hij goed ondersteund wordt en tegelijkertijd de vos met zijn handen en mond kan ontdekken.

Wat zijn de activiteiten in de Vos?

De activiteiten vos Alice heeft volgens Nattou 12 verschillende activiteiten

  • Vogeltje met lange dunne pootjes om te grijpen
  • Zakje om het vogeltje in te doen
  • Koepel met balletjes die als rammelaar dient
  • Verschillende texturen van stof die uitnodigen om aan te raken
  • Knisperende papier in de poten, oren en vleugels vogeltje
  • Handvat bovenop, om Alice aan te dragen
  • Spiegeltje
  • Rammelaar in de bloem
  • Toeterend hartje
  • Siliconen bijtring
  • Trekmogelijkheid aan de siliconen ring, bloem en vogeltje
  • Labels voor de ontwikkeling van de fijne motoriek

  Heerlijk om te knuffelen

  Wat ons gelijk opvalt is dat deze activiteiten vos heerlijk zacht is en daardoor lekker knuffelbaar is. Knuffelen is ook erg leerzaam, waardoor we niet helemaal begrijpen waarom Nattou dit niet als activiteit rekent. Zeker op latere leeftijd kan je kindje heerlijk met deze knuffel op de bank of grond tv kijken en tergelijkertijd lekker frunniken aan bijvoorbeeld de bloem, de poten en de staart van de vos.

  Vogeltje met lange dunne pootjes en zakje om vogeltje in te doen

  Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de vos een klein zakje en een koordje met een geel vogeltje eraan. Dit vogeltje kan door je kindje in het zakje worden gedaan of eruit worden gehaald. Voor deze handeling heb je een gerichte motoriek nodig. Daarnaast zit er in het de vleugels van het vogeltje knispermateriaal. Wat het voor een kindje zeer interessant maakt om aan te raken. De pootjes zijn lang en dun. Ons kindje van 9 maanden zit heel vaak met de pootjes van deze knuffel te spelen.

  Zijkant activiteiten vos Alice met vogeltje en rammelaar

  Koepel met balletjes erin

  Naast het vogeltje met het zakje zit een doorzichtig koepeltje met daarin balletjes. Als je de vos beweegt, bewegen ook de balletjes in dit doorzichtige rondje. Dit werkt als rammelaar en is ook een activiteit. Ook heeft deze koepel een andere structuur dan de rest van de vos, wat wederom erg interessant is om te voelen. Wij hebben gemerkt dat ons kindje de koepel erg graag met zijn mondje verkent.

  Verschillende texturen van stof

  Zoals je kan zien op de foto’s is de structuur van de staart, oren en onderkant van de poten anders dan de structuur van het lijf van de vos.
  Zo is de staart van zacht pluche gemaakt, soort harige pluche. De rest van de vos is velours geweven. De onderkant van de poten en binnenkant van de oren is een soort parachutestof.

  Knisper papier in de poten, oren en vleugels van het eendje

  Er zit een knisperende stof in de poten en oren van de vos en in de vleugels van het vogeltje. Als je aan de poten, oren of vleugels zit, maakt dit een knisperend geluid. Baby’s vinden dit geluid de eerste maanden mega interessant en spelen er dan ook veel mee.

  Handvat om Alice aan te dragen

  Als je kindje wat ouder is, kan je kindje Alice makkelijk meedragen aan het handvat bovenop. Voor kleine kinderen is het een vrij grote knuffel om mee te nemen naar een andere kamer. Doordat er een handvat op zit is deze knuffel makkelijker door kleine kinderen te dragen en ergens naar toe te verplaatsen.

  Zijkant activiteiten vos Alice

  Een leuk spiegeltje

  Op de achterkant van de vos, op de kont zit een spiegeltje. Dit spiegeltje heeft voor je kindje een andere structuur wat interessant kan zijn. 

  Daarnaast kan je kindje in het spiegeltje kijken of beweging van de omgeving zien, wat ook erg interessant is. Door de lichtinval in het spiegeltje, blijft een spiegeltje elke keer weer interessant.

  Een leuke bloem met rammelgeluid

  Aan de zijkant van de vos zit een bloem aan een pluche koordje. In deze bloem zit een rammelaar waar je kindje mee kan spelen. Door aan de bloem te trekken of op en neer te bewegen, maakt de bloem een rammelend geluid. Ons kindje kijkt elke keer erg verrast en trots als hij geluid maakt met de bloem.

  Toeterend hartje

  Aan een van de poten van de vos zit een hardje gemaakt van parachutestof. In dit hartje zit een toeterend geluidje. Je moet wel vrij hard en op de juiste plek in het hardje knijpen om er geluid uit te krijgen. Ons kindje van 9 maanden heeft nog niet zulke sterke vingers, dus krijgt er nog geen geluid uit. Doordat het materiaal van het hartje een andere stof heeft, is het wel erg interessant om op te sabbelen en mee te spelen.

  Siliconen bijtring en grijpmogelijkheden aan de ring

  Aan een van de andere poten zit een siliconenring aan een koordje. Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft.

  Daarnaast zit er op deze ring ook verschillende puntjes wat structuur geeft aan de ring. Dit voelt erg interessant voor je kindje. Mede omdat de puntjes verschillende vormpjes hebben. Je kindje kan ook aan deze ring trekken. Zo zijn er verschillende activiteiten aan 1 onderdeel.

  Labels om mee te spelen aan de poten

  Op de foto zie je aan een van de poten ook een label. Hiermee kan je kindje ook spelen. Dit is volgens Nattou ook een activiteit voor je kindje. Ik was zelf niet op deze activiteit gekomen toen ik de vos zag. Maar als wij naar ons kindje kijken, vindt hij het erg interessan om aan te peuteren en te voelen omdat deze label ook weer een andere vorm en structuur heeft. Het is wel een mooi gemaakt label, soms heb je labels die je normaal van kleren of spullen afknipt. Ik knipte de labeltjes er altijd af, maar blijkbaar zijn dit de leukste dingen om mee te spelen in speelgoed.

  Conclusie

  Het is een heerlijk zachte knuffel en kinderen zijn er dol op omdat je er heerlijk mee kan knuffelen en er leuke onderdelen aan zitten waar ze mee kunnen frunneken tijdens bijvoorbeeld het kijken van een film. Ook wanneer je kindje nog jong is kan je kindje deze knuffel goed gebruiken tijdens TummyTime. Zo kan je kindje op de knuffel liggen, maar ook in de buurt van de knuffel tijdens Tummytime er mee spelen.

  Hele leuke knuffel waar je kindje veel van kan leren

  Het is fijn dat ondanks dat er veel activiteiten zijn, het nog wel een knuffel is waar je mee kan knuffelen. Er zitten vrijwel geen harde onderdelen in verwerkt waaraan een baby of kindje zich kan bezeren of wat hard ligt. Ook als je baby nog klein is, werken de verschillende stoffen zeer uitnodigend en stimulerend. En kan de knuffel handig zijn tijdens Tummy Time. Hetzelfde met de knisper geluiden op verschillende plekken, de knijptoeter en de rammelaar. Mocht je baby nog niet overal bij kunnen, er is altijd wel een plekje waar een interessant geluidje mee gemaakt kan worden.

  Een echte Eyecatch in de kamer

  Wij zijn erg positief over deze activiteiten vos en raden deze dan ook erg aan. Het is een mooie eyecather in de kamer en er kan voor meerdere jaren mee gespeeld worden door de vele functies in verschillende leeftijdscategoriën. Doordat de knuffel roze is en wimpertjes heeft, vinden wij het persoonlijk wel meer een knuffel voor op een meisjeskamer.

  Vind je ‘m leuk? Koop hem dan hier!

  Tip - Meer Leuks van Nattou

  De Activiteiten Knuffel Charlie is niet de enige Activiteiten Knuffel van Nattou die we hebben gereviewd. 

  Bekijk hier onze leuke en informatieve reviews van alle andere knuffels van Nattou.

  Inhoudsopgave

  Deel dit bericht:

  Meer Blogs & Reviews