Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review activiteitenknuffel Sally van Nattou

Nattou heeft verschillende leuke activiteiten knuffels in het assortiment. Van hele grote activiteitenknuffels van 60 cm tot kleinere activiteiten knuffels van 30 cm. Wij zijn zoals jullie misschien al gemerkt hebben erg fan van knuffels en al helemaal als deze ook nog leerzaam zijn voor de kinderen. Het kon dus ook niet anders dat wij deze gingen reviewen. Wij hebben in deze blog beoordeeld wat deze activiteiten zijn en wat wij van deze activiteiten-knuffel vinden. Ben jij ook zo nieuwsgierig? Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Deze leuke activiteiten knuffel is dus van het merk Nattou en komt van de collectie Romeo Jules en Sally. Deze collectie is geproduceerd in 2023. Nattou is een Europees merk en richt zich vooral op baby’s en kinderen. Zo hebben zij veel soorten knuffels in diverse maten en kleuren, nachtlampjes, eetsets, bijtringen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels in het assortiment. Deze activiteiten knuffel is een walvis.

Nattou staat bekend om haar kwalitatieve goede knuffels, educatief speelgoed en uitgebreid assortiment. Jaarlijks komen er gemiddeld 2 a 3 collecties uit. De producten van Nattou zijn gemaakt van superzachte duurzame materialen zoals BPA vrije siliconen en polyester. Zo wordt er bij Nattou geen testen op dieren gedaan, worden er geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en worden er duurzame materialen gebruikt.

Wat is een activiteitenknuffel?

Een Activiteiten knuffel kun je naast knuffelen ook gebruiken om de ontwikkeling van je baby en kind te stimuleren. Met een activiteitenknuffel heeft je kindje altijd een knuffelbaar vriendje, maar hoeft je kindje zich ook niet te vervelen met de activiteiten die je ermee kan doen. Een activiteitenknuffel stimuleert verschillende zintuigen van je kindje zoals onder andere de fijne en grove motoriek waardoor je kindje spelenderwijs erg veel kan leren. Zo wordt een activiteitenknuffel ook vaak educatief speelgoed genoemd.

 
Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten.

In deze blog reviewen we de activiteiten walvis Sally.
De activiteiten knuffel is +/- 30 cm lang en +/- 26 cm breed inclusief de vinnen. Exclusief de vinnen is de walvis ongeveer 15 cm breed. De romp van de walvis is vrij hoog en massief waardoor de knuffel door een babytje moeilijker is vast te pakken dan bijvoorbeeld de activiteiten knuffel hond Charlie. De staart van Sally is daarentegen weer slang waardoor dit makkelijker vast te pakken is door kleine kinderhandjes.

Wat zijn de activiteiten?

Zacht en knuffelbaar en leuke grijpbare staart

Wat ons opviel aan de activiteiten is dat Nattou verschillende dezelfde activiteit noemt met twee functies, maar niet de activiteit knuffelen als activiteit rekent. Sally is heerlijk zacht waardoor ze bijna onweerstaanbaar is om mee te knuffelen. Hierdoor willen wij wel benoemen dat knuffelen met deze leuke activiteiten walvis zeker een leuke activiteit is. Nattou rekent het grijpen van de staart van de walvis als activiteit. Deze activiteit lijkt ons ver gezocht, maar we zien wel dat baby’s en kindjes de staart makkelijk kunnen vastpakken, dus wellicht is het iets waar wij als volwassenen te kritisch zijn.

Een leuk spiegeltje

Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de walvis een spiegeltje. Wij hebben gemerkt dat Baby’s en kinderen spiegeltjes extreem interessant vinden. Zo beweegt het beeld wanneer ze erin kijken, kunnen ze zichzelf zien, maar weerspiegelt het ook het licht van de televisie bijvoorbeeld. Super spannend en interessant voor babytjes vooral. Op de foto zit de beschermfolie nog op het spiegeltje, het spiegeltje is zonder folie een stuk duidelijker. 

en vibrerend visje bovenop Sally

Aan de bovenkant van de walvis zit een klein geel visje. Dit kleine visje zit vast aan een koordje wat binnenin de walvis zit. Wanneer je aan het visje trekt wordt het koordje weer langzaam teruggetrokken en begint het gele visje te vibreren. Als je het visje wil laten vibreren is het belangrijk dat je met je andere hand de walvis tegen houden, anders krijg je het touwtje er niet uit. Deze techniek is zeker nog niet beheersbaar voor baby’s, wellicht voor kinderen als ze 2 jaar zijn. Je kan je kleintje hierbij helpen. Je kleintje zal de trilling super interessant vinden. Doordat het koordje niet zo lang is en vrij snel naar binnen wordt geslurpt, is de duur van het trillen ook niet zo lang. Hooguit 3 seconden. 

Knisper materiaal in de vinnen

In de vinnen van de vis zit knisperend materiaal. Zodra je met je hand er overheen gaat maakt dit knisperend geluid. Baby’s vinden het geluid interessant en het maakt een kindje dan ook erg nieuwsgierig. Het fijne aan het knisper materiaal is dat je kindje op hele jonge leeftijd deze activiteit al kan doen. Er is geen kracht voor nodig en het is mega interessant voor je kleintje dat hij of zij dit geluid zelf kan veroorzaken.

Verschillende texturen van stof

De onderkant en de vinnen van de walvis hebben een andere structuur van stof. Zo heeft de onderkant en de vinnen een geribbelde stof. De rest van de walvis is egaal en voelt aan als velours. Ik ben sowieso heel erg fan van deze stof. Het is heerlijk zacht en blijft ook heel lang zacht. De stof is makkelijk schoon te maken en het wordt niet snel een vies knuffeltje. Doordat het een activiteitenknuffel is en je een baby en kindje wil uitnodigen om te verkennen, is er een grote kans dat dit ook gebeurt met het mondje. Als een knuffel gemaakt is van Pluche met langere haartjes, blijven deze haartjes al snel aan elkaar plakken, wat er een beetje smoezelig uit gaat zien. Ook zien we bij ons kindje wel eens pluche haartjes terug bij het verschonen van de luier. Op de een of andere manier is de kans daar toch groter dat haartjes loslaten.

Siliconen bijtring

De Bijtring is gemaakt van BPA vrije siliconen. Allemaal erg interessant om met handjes aan te zitten, te trekken of in het mondje te stoppen. Heeft je kindje doorkomende tandjes, dan kan die op de bijtring bijten. Het bijten op de bijtring werkt masserend op het tandvlees en verlicht de pijn. Op de bijtring zitten ook nog verschillende uitstekende patroontjes, wat ook interessant aanvoelt met het mondje. 

De puntjes op de ring hebben verschillende vormpjes zoals een kruisje of puntjes in een vormpje. Doordat de puntjes uitsteken is dit ook interessant om overheen te gaan met je vingers, nageltjes en mond. Je kleintje kan ook aan deze ring trekken. Zo heeft dit onderdeel van de walvis verschillende doelen en dus activiteiten.

 

Trekmogelijkheden aan vis en bijtring

Zoals we hierboven al hadden beschreven zijn er aan de walvis verschillende trekmogelijkheden zoals de vis aan de bovenkant en de siliconen bijtring. De vis is in de eerste maanden/jaren geen trekmogelijkheid om zelfstandig te doen. Zo gaven we al aan dat je om de koord van de vis uit te trekken je de walvis tegelijk moet tegenhouden. Ook heeft een baby niet de kracht om het visje uit te trekken, laat staan het hele stuk. Wellicht als je kindje wat ouder is, dat hij of zij het koordje een klein stukje kan uittrekken. De bijtring is daarentegen wel gemaakt voor kleine baby handjes. Het materiaal voelt lekker aan en door de opening van de ring makkelijk vast te houden. De bijtring zit aan een koordje gemaakt van stof, wat ook niet snijdt wanneer je aan de bijtring trekt. 

Verschillende leuke labeltjes

Op de foto zie je ook verschillende labeltjes, een aan de linkerkant en aan de achterkant van de walvis. Hiermee kan je kleintje ook spelen, sabbelen en frutselen. Als volwassenen zou ik dit niet als activiteit gerekend hebben. Toen ons kindje nog erg klein was knipte ik overal de labeltjes af. Ik kon me van vroeger herinneren dat ik deze vond kriebelen. Ook zijn de labeltjes vaak lelijk en lang waardoor ik ze liever er niet op heb. De labeltjes op deze walvis zijn wel leuker dan een label met wasvoorschriften. Het maakt voor een kindje echter niet uit hoe het labeltje eruit ziet. Zo wordt er op alle labeltjes fanatiek gesabbeld en mee gespeeld. De labels hebben een andere kleur en lengte waardoor elk labeltje voor je kind interessant is. 

 

8 Activiteiten is ruim gerekend

Om aan 8 activiteiten te komen, moet je een beetje creatief zijn. Zeker als je naar de walvis kijkt als volwassen zijnde. Zo is er de siliconen ring waarmee je verschillende dingen kan doen en dus als verschillende activiteiten worden gerekend. Ook de labels op de walvis zou ik niet als activiteit hebben gerekend, maar goed ons kindje vind het wel super interessant, misschien wel een van de leukste activiteiten op jonge leeftijd. Persoonlijk zou ik 8 verschillende items op de walvis verwachten wat allemaal een losse activiteit zou zijn. Dus bijvoorbeeld een spiegeltje, een rammelaar, een bijtring, een belletje, een trillend walvisje etc. Zo is er niet gerekend waardoor je origineel moet zijn met 8 activiteiten. Aan de andere kant zouden zoveel verschillende activiteiten op dit formaat knuffel erg druk zijn waardoor de knuffel ook minder knuffelbaar wordt.

Conclusie

Het is een lekker zachte knuffel en wij vinden de velours pluche ideaal vooral voor kleine kindjes. De stof is goed schoon te maken en wordt niet snel smoezelig. Ook kan je de knuffel makkelijk wassen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kwaliteit heel erg achteruit gaat. Ons kindje is er dol op en knuffelt er veel mee. Veel andere activiteiten knuffels hebben veel meer items of items die veel meer geluid maken. Het fijne aan deze knuffel is dat deze geen geluid maakt. Ook als je kleintje met de knuffel actief gaat spelen of slaan, dan wordt je niet gek van harde geluiden. Het fijne hieraan is ook dat je baby of kindje zich niet kan bezeren wanneer hij of zij met de knuffel gaat zwaaien.

Persoonlijk voor een baby vind ik de knuffel qua omvang net iets te massief. Je kindje kan de knuffel alleen makkelijk aan de staart pakken. Ook zou het fijn geweest zijn als er een soort van koordje van klitteband was geweest waarmee we de knuffel zouden kunnen bevestigen aan de wandelwagen bijvoorbeeld. Nu moeten we vaak opletten dat de knuffel niet op de grond valt, omdat er erg actief mee wordt gespeeld.

Ook als je baby nog klein is, werken de verschillende onderdelen uitnodigend om met het mondje te ontdekken. Wij zijn erg positief over deze activiteiten walvis en raden deze dan ook erg aan. Het is een heerlijk zachte knuffel die makkelijk mee kan en die ook in bed of op de bank fijn is om mee te spelen. Door de vele functies raakt je kindje er niet snel op uitgekeken.

Vind je ‘m leuk? Koop hem dan hier!

Tip - Meer Leuks van Nattou

De Activiteiten Knuffel Charlie is niet de enige Activiteiten Knuffel van Nattou die we hebben gereviewd. 

Bekijk hier onze leuke en informatieve reviews van alle andere knuffels van Nattou.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews