Zoek
Sluit dit zoekvak.
Chicco First Dreams nachtlamp sterrenprojector sfeerfoto

Review: Chicco First Dreams Knuffel Beer Projector

Is je kindje onrustig en wil je een nachtlamp? Er zijn verschillende soorten: normaal, Pluche, met geluid, kleuren of projector. Kies de beste voor goede nachtrust! Onze review van de First Dreams nachtlamp van Chicco lees je hier.

Nachtlampen heb je in verschillende soorten, maten en met verschillende functies. Zo zijn er normale nachtlampen met wit/geel licht, nachtlampen gemaakt van Pluche, nachtlampen met geluid, nachtlampen met verschillende kleuren licht en nachtlampen met een projector. En dan zijn er ook nog verschillende nachtlampen op gebied van hangen, staan, liggen etc. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want welke nachtlamp is nou geschikt voor een goede nachtrust voor  je kindje? Wij hebben de First Dreams nachtlamp van Chicco getest.

Wat is de First Dreams nachtlamp?

De First Dreams Beer van het merk Chicco is een nachtlamp speciaal voor baby’s en kinderen. Deze nachtlamp heeft een sterrenprojector die automatisch om de 3 a 4 seconden wisselt van kleur. Daarnaast speelt deze nachtlamp ook 30 minuten een muziekje af in de genres klassiek (Bach/Beethoven), jazz, soft-rock, modern, new age en natuurgeluiden. De beer is verkrijgbaar in de kleuren Roze, Blauw en Wit.

Chicco first dreams nachtlamp projector in doos

Vanaf welke leeftijd is deze nachtlamp te gebruiken?

Deze nachtlamp is al direct vanaf de geboorte te gebruiken. Deze nachtlamp is heerlijk zacht en zijn buik is gemaakt van kunststof. Vanuit hier worden de sterren op de muur geprojecteerd.Wanneer je kindje wat ouder is, is deze beer simpel door je kindje te bedienen. Zo kan je kindje de lamp zelf aan en uit zetten en de lichtintensiteit veranderen. Doordat de beer zacht is en de lamp niet warm wordt, is deze al op jonge leeftijd veilig te gebruiken. 

Wat kost de Chicco First Dream nachtlamp?

De prijzen van deze knuffelbare nachtlamp liggen uiteen. De duurste prijs die je voor de nachtlamp kan betalen is 45 euro. De goedkoopste nachtlamp wordt aangeboden door Bol.com en kost 32 euro. Afhankelijk van de kleur die je kiest. Het is dus de moeite waard om even verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Chicco heeft soms ook aanbiedingen dat al het speelgoed 1+1 gratis is, op het laagste artikel. Wanneer je dan een product van Chicco koopt van dezelfde prijscategorie wordt de prijs heel voordelig van deze nachtlamp. Je moet wel even goed kijken welke voorwaarden er bij deze acties zijn en of de aanbieder waar je de lamp koopt meedoet met de cashback actie.

Chicco first dreams nachtlamp sterrenprojector in bedje sfeerfoto

Kenmerken van de nachtlamp

Zoals eerder in deze blog aangegeven is deze beer verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, Roze, Blauw en Wit en is zittend 25 cm hoog. Deze nachtlamp bestaat uit een projector en een pluche beer. Wanneer de beer vies is geworden, kan je de lamp makkelijk verwijderen met het klitteband aan de onderkant van de beer. Het klitteband zit op een nette manier weggewerkt, waardoor je kindje zich niet snel bezeert aan het klitteband. Ook omdat het klitteband aan de onderkant van de beer zit, heb je daar niet snel last van mocht je kindje met de beer willen knuffelen.

Verschillende licht intensiteiten

Deze nachtlamp heeft een kunststof buik waar sterren mee geprojecteerd worden op de muur of plafond. Het fijne aan de projectie is dat deze 4 verschillende licht keuzes heeft, sfeer projectie, zachte projectie, nachtlamp functie of geen licht. Deze lichtintensiteit is makkelijk in te stellen door op de buik van de beer te drukken. Mocht je geen licht willen, maar alleen muziek, dan is dit ook mogelijk. 

Er zijn hierin 3 opties: 

  • Licht en muziek
  • Alleen licht, geen muziek
  • Geen licht, wel muziek


Sommige kleuren zijn beter op de muur of plafond te zien dan andere kleuren.

30 minuten verschillende melodietjes

De beer speelt 30 minuten muziek af en gaat dan automatisch uit. Wanneer je de muziek weer aan zet, gaat de beer weer 30 minuten muziek afspelen. Er zijn verschillende melodietjes die afwisselend worden afgespeeld. Elk deuntje duurt ongeveer 30 seconden en begint dan opnieuw met spelen. Elk melodietje wordt 5 keer afgespeeld en gaat dan over naar een ander melodietje. Bij sommige melodietjes valt het meer op dat het melodietje na 30 seconden opnieuw begint dan bij andere melodietjes. 

Totaal zijn er 5 verschillende melodietjes in Klassieke muziek, Jazzmuziek, Soft-rockmuziek, New Age muziek en natuurgeluiden.

Verschillende geluidsintentsiteiten zou fijn geweest zijn

De geluiden zijn rustgevend, al zou het fijn zijn als je ook verschillende geluidsintensiteiten hebt. Het is fijn dat als je baby of kindje slaapt je kindje wordt afgeleid met de muziek. Maar wanneer je kindje slaapt zou het fijn zijn als je de muziek wat zachter zou kunnen zetten. Ons kindje slaapt er wel doorheen, maar ik kan me voorstellen dat andere kindjes er ook wakker van kunnen worden. 

AAA Batterijen

De beer werkt op 3 AAA Batterijen, die niet worden meegeleverd. Wanneer je de nachtlamp intensief gebruikt, 3 keer per dag een half uur kunnen de batterijen ongeveer 3 maanden meegaan. Als de batterijen op zijn, kan je deze zelf makkelijk vervangen. Hiervoor heb je een schroevendraaier nodig.

Projectie sterren op 3 afstanden

We hebben de sterren die op de muur worden geprojecteerd op 3 afstanden beoordeeld. De foto’s zijn smiddags gemaakt met zwarte gordijnen. ’s nachts is de kamer nog iets donkerder waardoor je de sterren iets beter ziet. Als je kindje in een lichtere kamer een middagdutje doet, zullen de sterren minder goed zichtbaar geprojecteerd worden. Daarnaast zijn de foto’s gemaakt op een effen witte muur. Wanneer je een andere kleur muur hebt, kan dit ook invloed hebben op de projectie.

Deze test was op de hoogste lichtintesiteit. De lamp kan nog 2 lichtstanden lager worden gezet. Let wel op dat de sterren op de muur dan minder goed duidelijk worden. Wellicht dat deze intensiteit voor een baby erg heftig kan zijn om mee in slaap te vallen. Ons kindje (9 maanden) vindt het wel heel fijn om naar de sterren te kijken en valt er ook mee in slaap.

50 cm afstand

Bij 50 cm afstand zijn de sterren heel goed zichtbaar op de muur. In de ke kleur groen zijn de sterren het best te zien van alle kleuren. Bij de kleur Rood/oranje zijn de sterren het minst goed zichtbaar op de muur. De kleur zie je wel op de muur, maar je ziet geen duidelijke sterren. Elke kleur is 3 a 4 seconden zichtbaar, waardoor je wel regelmatig sterren op de muur ziet geprojecteerd.

100 cm afstand

Als je sterren wil zien dan is 100 cm afstand denk ik de maximale afstand. Je ziet nog wel sterren, maar wanneer je een andere kleur ziet kan je minder de vorm van een ster eruit halen.

150 cm afstand

Op 150 cm afstand zie je nog steeds een goede projectie van de sterren op de muur/plafond. Let wel op dat sommige kleuren minder goed zichtbaar zijn. Groen is het best zichtbaar. Als je een lagere lichtintensiteit kiest, zie je nog sterren geprojecteerd op de muur of plafond. Je kan eventueel wel de beer op een nachtkastje of kast zetten en dat je kindje naar de sterren op de buik van de beer kijkt. Let wel op dat je de beer dan niet te dichtbij zet op een te hoge lichtintensiteit, dit kan vrij fel zijn voor de ogen van je kindje.

Conclusie

De beer is zeer zacht om te knuffelen, waardoor het voor kleine kinderen fijn is om mee in slaap te vallen. De lamp zelf wordt niet warm, maar vanwege de batterijen is er altijd een risico op brandgevaar. Daarom laten wij de nachtlamp ’s nachts niet in het bedje staan. De geluiden zijn rustgevend, al zou het fijn zijn als je ook verschillende geluidsintensiteiten hebt.

Goede prijs kwaliteit verhouding

Wanneer je de prijs gaat vergelijken van andere nachtlampen die nu op de markt zijn, is dit een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zeker als je aanbiedingen of cashback acties in de gaten houdt, is de prijs van deze nachtlamp zeer voordelig.

Fijn dat de beer vanzelf uit gaat

Het is fijn dat er verschillende (rustgevende) melodietjes worden gespeeld en dat de lamp vanzelf uitgaat na een halfuur. Zo hoef je niet per se in de gaten te houden wanneer je kindje slaapt en de projector uitzetten.

Sommige kleuren zijn beter op de muur en plafond te zien dan andere

Wanneer je de nachtlamp op de hardste intensiteit licht zet, zie je op het plafond en muur sterretjes geprojecteerd. Het moet dan wel goed donker zijn en een effen muur helpt ook mee. Hoe dichterbij de beer, hoe duidelijker de sterren zijn. Je kan niet één kleur kiezen, de kleuren wisselen elkaar af. Dit kan een beetje als een kermis overkomen. Maar daar heeft ons kindje geen last van. Hij wordt erg rustig van de muziek en hij kan zelf de lamp aan en uit zetten.

Extra nachtlamp nodig wanneer je de hele nacht een klein lichtje wil

Wanneer je echt op zoek bent naar een nachtlamp die de hele nacht brandt, dan zul je naast deze nachtlamp nog een ander lichtje moeten regelen. Wij zijn erg enthousiast over deze beer en raden hem dan ook zeer aan. 

Chicco First Dreams nachtlamp sterrenprojector sfeerfoto

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews