Zoek
Sluit dit zoekvak.
Doomoo babynestje baby slapen cacoon

Review van Babynestje Cocoon van Doomoo – Veiligheid en Ervaringen

Wanneer je kindje net geboren is, heeft deze behoefte aan geborgenheid. Zo voelt de wereld groot aan voor een baby die net uit de baarmoeder komt. Hier spelen diverse merken op in door babynestjes. Babynestjes zijn een soort knusse mandjes voor pasgeboren baby's. Wij hebben het Cocoon babynestje van Doomoo getest en een review over geschreven.

Wat is Doomoo?

Doomoo is een merk dat bekend staat om zijn comfortabele en veelzijdige babyproducten, vooral gericht op zachte ondersteuning en ontspanning voor baby’s en jonge kinderen. Een van de meest bekende producten van Doomoo zijn de zitzakken en voedingskussens. Naast deze producten heeft Doomoo ook een Cocoon Babynestje in het assortiment. Hier zijn enkele kenmerken van het merk Doomoo:

    1. Zachte Materialen: Doomoo staat bekend om het gebruik van zachte, hoogwaardige materialen in hun producten, waardoor ze comfortabel en veilig zijn voor baby’s. De materialen zijn vaak afneembaar en wasbaar, waardoor ze praktisch zijn voor ouders.

    1. Duurzaam Ontwerp: De ontwerpen van Doomoo-producten zijn vaak tijdloos en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik. Veel van hun producten kunnen meegroeien met het kind en worden aangepast aan verschillende levensfasen.
doomoo babynestje productfoto

Een babynestje, wat is dat?

Een babynestje is een soort mandje oftewel een nestje voor je (pasgeboren) baby, gemaakt van zachte stof. Het heeft verschillende functie zoals voor een klein dutje, een boxkleed of een rustplek voor je kleintje als je onderweg bent.

Een babynestje is vaak klein en gemaakt van licht materiaal. Hierdoor het makkelijk te verplaatsen of te vervoeren is. Wij hebben ons nestje óveral mee naar toe genomen, zodat ons baby’tje altijd een vertrouwd plekje had om te slapen.

Het uiterlijk van een babynestje kan je misschien een gevoel geven van een hondenmand. Zo zit er rondom het mandje een opstaande rand, gemaakt van kussenachtig zacht materiaal. Het is een warm, knus plekje voor je kindje om in te liggen.

Babynestjes zijn vaak te verstellen door middel van een touwtje of klittenband waardoor je de maat helemaal kan aanpassen op jouw baby. Je baby voelt zich hierdoor geborgen, net als bij inbakeren. Een vertrouwd gevoel, net als toen je baby veilig in de baarmoeder zat. Wil je meer weten over een babynestje, lees dan hier onze blog.

Wat kost een babynestje?

Een babynestje heb je in verschillende soorten en van verschillende merken. Het goedkoopste babynestje is in 2023 rond de 30 euro. Het duurste babynestje is 260 euro. Gemiddeld zijn de meeste babynestjes rond de 70 à 80 euro. Wij hebben 80 euro voor het babynestje van Doomoo betaald. Dit is een gemiddelde prijs voor een babynestje.

Kenmerken babynestje van Doomoo

De Doomoo cocoon is een knus, comfortabel en veilig babynestje dat zowel overdag als ’s nachts gebruikt kan worden. De Doomoo Cocoon is gemaakt van zacht biologisch katoen zodat je baby heerlijk ligt.

Ademend materiaal

In het ontwerp is een ademend 3D materiaal verwerkt rond het hoofdje van de baby, zodat het altijd veilig is voor je kindje om in te liggen. Er zit een afneembare gordel op het nestje waarmee je je baby kan vastmaken, zodat je baby op zijn rug blijft liggen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kindje omrolt naar zijn buik en geen adem krijgt.

verstelbaar klitteband babynestje doomoo cacoon

Verstelbaar

Onderaan het nestje zit klittenband waardoor je het nestje kan verstellen en openen. Door dit handige kenmerk kan je dit babynestje vaak gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 8 maanden. Zodra je baby zelfstandig omrolt, is een nestje niet 100% meer veilig en wordt het gebruik van een babynestje afgeraden.

Afneembare hoes

Het nestje beschikt over een afneembare hoes zodat deze gewassen kan worden op 30 graden. Op de verpakking staat dat de hoes niet in de droger gedaan kan worden. Wij hebben dit wel een keer gedaan, omdat het babynestje niet op tijd droog was. Wanneer je een voorzichtig programma pakt met een lage temperatuur kan dit gerust een keertje.

Verkrijgbaar in diverse kleuren

Het Doomoo Cocoon babynestje is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren zoals groen, roze, grijs, zand en sienna. Wij hebben zelf de kleur groen uit de collectie van 2023, omdat wij dit de mooiste kleur vonden.

domoo babynestje

Onze ervaring met het babynestje

Ons baby’tje was iets te vroeg geboren, woog 2955 gram en was iets kleiner dan de gemiddelde baby. We hadden een co-sleeper naast ons bed om ons baby’tje in te laten slapen. We merkten al vrij snel dat het bed voor hem veel te groot aanvoelde en daardoor niet goed sliep. Onze kraamhulp heeft toen het idee gegeven om een babynestje aan te schaffen en deze in de co-sleeper te leggen, zodat het bedje meer geborgen voelde. En dit werkte! Ons kindje sliep meteen als een roosje, wat een wereld van verschil.

Makkelijk om overal mee naar toe te nemen

Het babynestje ging overal mee naartoe, van de co-sleeper, naar de bank, naar de box, mee op vakantie en mee als we ergens op visite gingen waar ons baby’tje moest slapen. Doordat het nestje zijn eigen vertrouwde bedje was, sliep ons kindje overal super snel en makkelijk. Het babynestje rook naar hem en voelde veilig en vertrouwd. Ook toen ons kindje wat groter werd, konden we het klittenband makkelijk verstellen waardoor het babynestje groter werd.

stof kapot rondom klitteband babynestje doomoo

Stof rondom klittenband gaat snel kapot

Wij zijn altijd heel zuinig met het babynestje om gegaan. Alleen we merkte dat de stof rondom het klittenband snel kapot gaat. Als je het nestje groter maakt zit het gedeelte klittenband dat plakt niet meer helemaal overlappend op het deel klittenband waar je het op moet plakken.

Hierdoor plakt het stuk klittenband snel aan een stuk stof, waardoor je de stof van het nestje beschadigd. Wij vinden dit persoonlijk een ontwerpfout, omdat het babynestje ervoor gemaakt is om te verstellen. Zeker omdat we er wel degelijk voorzichtig mee om zijn gegaan. We hebben onze klacht bij Doomoo neergelegd en zij geven aan dat dit gebruikersschade is en daarmee niet wordt vergoed.

Conclusie

Wij zijn echt fan van een babynestje. Wij hebben ons babynestje gebruikt tot ons kindje 6 maanden was, toen begon hij om te rollen. Ook was hij een actieve slaper en werd hij steeds groter, waardoor hij zelf het klittenband los schopte en naar onder schoof. Doordat wij dit onveilig vonden worden, hebben we hem voortaan in een ledikantje gelegd. Dit werkte vanaf die leeftijd ook goed, dus dat was voor ons helemaal super. Ik zou een babynestje dan ook zeker aanraden aan iedereen, zeker voor kleine kindjes.

Lekker stevig babynestje

Het nestje heeft een onderkant en een rand. Doordat dit losse delen zijn is het een lekker stevig nestje wat veiliger voelt om je kindje in te leggen. Als de opstaande rand een beetje slap is, zou ik toch bang zijn dat je baby eruit rolt. Dat gevoel had ik bij het Doomoo babynestje helemaal niet. Wanneer je het babynestje wast, is het wel lastig om alle delen weer in de stof te krijgen. Dit komt doordat alles zo strak en stevig in de stof zit.

Klittenband systeem kan beter

We zijn niet fan van het klittenband systeem. Je beschadigt snel de stof en dat is met deze prijs echt zonde! Toen ons kindje groter werd en het klittenband elkaar niet meer deed overlappen, hebben we een gedeelte van het klittenband bedekt met een hydrofiele doek. Zo plakte het overtollige klittenband niet aan het Doomoo nestje en werd verdere schade voorkomen. Op de markt zijn ook diverse babynestjes te verkrijgen die niet verstelbaar zijn of met een touwtje. Voor ons werkt de manier met de hydrofiele doek prima, maar misschien als we nog een keer een babynestje zouden aanschaffen dat ik me zou verdiepen in een babynestje met touwtjes. Het is wel handig dat je het baby nestje kan verstellen, dus dat zou ik zeker aanraden.

Doomoo babynestje

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews