Zoek
Sluit dit zoekvak.
Diaperchamp sfeerfoto

Review DiaperChamp ONE Royal Blue Luieremmer

Wanneer je net een baby of klein kindje hebt dat nog niet zindelijk is, heb je te maken met poep-, en plasluiers. Het laatste wat je wilt is dat je huis naar poep of plas stinkt. Zeker als je daar op een gegeven moment zelf geurenblind voor wordt. Er is ontzettend veel keus in luieremmers. Wat is nou een goede luieremmer? Wij hebben de DiaperChamp One uitgeprobeerd en hierover een review gemaakt. Lees je mee?

Wat is DaiperChamp?

DiaperChamp is een merk dat gespecialiseerd is in luieremmers en luiercontainers. Een luieremmer is een handig hulpmiddel om gebruikte luiers op een geur- en bacterievrije manier op te bergen voordat ze worden weggegooid. DiaperChamp staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en doordachte functies.

Kenmerken van DiaperChamp luieremmers

De luieremmers van DaimperChamp hebben een aantal opvallende kenmerken.

De luieremmers zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden geopend en gesloten, zodat ouders snel en hygiënisch luiers kunnen verschonen. Het systeem van DiaperChamp maakt gebruik van een speciale technologie om geuren in de emmer te minimaliseren, waardoor de omgeving en kamer fris blijft.

DiaperChamp biedt vaak verschillende modellen en maten aan, zodat ouders kunnen kiezen welk type luieremmer het beste bij hun behoeften past. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld compacter voor kleinere kamers, terwijl andere luieremmers groter zijn waardoor er meer luiers in kunnen, bijvoorbeeld voor gezinnen met meerdere kinderen.

Een Luieremmer, wat is dat?

Een luieremmer is een speciale afvalcontainer ontworpen voor het opbergen van gebruikte luiers op een hygiënische en geurvrije manier. Het belangrijkste doel van een luieremmer is om onaangename geuren te minimaliseren en om te voorkomen dat gebruikte luiers direct in de reguliere prullenbak terechtkomen, wat potentieel kan gaan stinken.

Luieremmers hebben vaak een ontwerp met een luchtdichte afsluiting en een mechanisme om geuren te minimaliseren. Sommige modellen maken gebruik van speciale zakken of cassettes waarin de luiers worden ingepakt, waardoor de geuren beter worden ingesloten.

Het legen van een luieremmer is doorgaans minder frequent dan het legen van een gewone prullenbak. Even afhankelijk van de maat van de luieremmer en de prullenbak.

Diaperchamp geurcontrole

Voordelen luieremmers

Handig dus, zo’n luieremmer. Maar er is meer. We zetten alle voordelen even op een rij.

Luiers kunnen onaangename geuren verspreiden wanneer ze in contact komen met lucht. Een luieremmer met een luchtdichte afsluiting helpt bij het insluiten van deze geuren, waardoor de omgeving frisser blijft.

Gebruikte luiers bevatten bacteriën en andere micro-organismen. Door luiers apart op te bergen, minimaliseer je het risico op verspreiding van deze micro-organismen naar andere delen van het huis.

Luieremmers zijn vaak zo ontworpen dat ze gemakkelijk te legen zijn, waardoor het proces van het weggooien van gebruikte luiers efficiënt en handig is.

Het scheiden van luiers van het reguliere afval draagt bij aan een efficiënter afvalbeheer. Luiers kunnen apart worden verwerkt of gerecycled, wat milieuvriendelijker kan zijn dan ze in het algemene afval te deponeren. Door de luiers apart te houden, kan het recyclen gemakkelijker worden gemaakt.

Wat kost een Luieremmer?

Een luieremmer heb je in verschillende soorten en van verschillende merken. Wij hebben 59 euro voor de DiaperChamp One betaald. Dit is een gemiddelde prijs voor een luieremmer. Zie hieronder de gemiddelde prijzen en voordelen.

 • Duurste luieremmers

  + €150

  De duurste luieremmers zijn vaak de grootste luieremmers en hebben verschillende systemen zoals: geur minimalisatie, handsfree bediening, wieltjes om de luieremmer makkelijk te verplaatsen of hebben een luxer design.

 • Gemiddelde luieremmer

  +/- € 50-100

  Deze luieremmers hebben een speciaal systeem waardoor de geuren geminimaliseerd worden. De formaten zijn klein/gemiddeld waardoor je ze vaak moet schoonmaken. Vaak hebben emmers van deze prijscategorie cassettes als afvalzakken. Deze cassettes zijn vaak duur waarmee de fabrikant hier de winst pakt.

 • Goedkoopste luieremmers

  € 12

  De goedkoopste luieremmer was in 2023 rond de € 12,-. Deze luieremmers zijn vaak kleine containers met een deksel erop. Er is dan geen speciaal systeem wat de luieremmer luchtdicht maakt of geuren minimaliseert

Diaperchamp one

Kenmerken Luieremmer van DiaperChamp One

De DiaperChamp One is een compacte, luchtdichte en vrolijk gekleurde luieremmer. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals petrol, zilver, oker, zand, oudroze, lichtgroen en wit. Dit is handig wanneer je in de babykamer een bepaalde kleur en sfeer wil aanhouden. Wij vonden de kleur petrol het mooist in onze babykamer.

Afmeting

De afmeting is 28,5 x 36,5 x 52,5 cm. Hiermee is het een van de kleinere luieremmers. Wij gebruiken de emmer voor ons eerst geboren kindje, dus is dit formaat groot genoeg. Uit ervaring blijkt deze ook groot genoeg. Wij gebruiken de luieremmer voornamelijk voor de hygiëne en het tegengaan van de geur. Hierdoor bevat onze luieremmers vooral de poepluiers. Hierdoor wordt hij 2 keer per week geleegd. Dit is de perfecte grootte voor ons, want anders zouden de poepluiers wel heel lang in de emmer zitten.

Geur

Met de Diaperchamp One ruik je in de kamer niet dat hier een luieremmer staat. Wanneer je de luier weggooit is er een speciaal mechanisme wat ervoor zorgt dat de vieze lucht in de emmer blijft. Ik had niet verwacht dat dit werkt, maar dit is echt zo. Er komt wel een vreselijke lucht uit wanneer je de zak wil verwisselen. Het is dan ook goed om na het legen de luieremmer even een uurtje buiten te laten luchten. Zo blijft de poeplucht niet in de luieremmer zitten als je er een nieuwe zak in doet.

Zakken voor in de luieremmer

We hebben speciaal deze variant gekozen omdat hier geen speciale zakken of cassettes voor gekocht hoeven worden. Luieremmers met speciale zakken of cassettes zijn vaak goedkoper, maar betaal je uiteindelijk de prijs voor de afvalzakken. Hierdoor hebben wij een iets duurdere luieremmer gekocht, maar alle soorten afvalzakken passen.

Diaperchamp sfeerfoto in babykamer

Onze Ervaring

Ik was eerst erg sceptisch over een luieremmer. Ik vond het een dure oplossing, omdat de luiers gewoon in de prullenbak kunnen. Soms is de luieremmer vol en doe ik de luier snel in de prullenbak die in de keuken staat. Ik merk dan gelijk dat ik daar spijt van heb. Buiten dat ik het helemaal super vind om luiers te scheiden van het afval, houdt een normale prullenbak niet de stank tegen. Zeker wanneer je de prullenbak in de keuken opent om iets weg te gooien tijdens het koken, voelt dit niet hygiënisch als hier een poepluier in zit.

Ik sta versteld hoe goed de lucht wordt tegengehouden. Dit had ik niet verwacht. Zeker als je kindje wat ouder wordt of diarree heeft, is deze luieremmer super fijn. Alleen met het verschonen van de afvalzak komt er ineens een walm van poeplucht vrij. Ik zou dan ook zeker de luieremmer elke keer even een uurtje buiten laten luchten.

Ik ben blij dat we een luieremmer hebben gekocht waar geen cassettes in hoeven. Wellicht dat deze makkelijker te vervangen zijn of beter de geur tegenhouden, maar ik vind de prijs voor de zakken echt veel te duur. Dit zou ik elke keer weer in de portemonnee voelen als ik nieuwe zakken zou moeten kopen. Ook kan ik nu super makkelijk naar de supermarkt om een afvalzak te kopen en hoef ik niet per se naar een speciale winkel of online te kijken naar de cassettes.

Conclusie

Ik heb geen ervaring met andere luieremmers, maar ik ben echt zeer tevreden over de DiaperChamp One. De afmeting is perfect en de emmer houdt goed de lucht tegen. We hebben maar één kindje waardoor het formaat ook goed is. De luieremmer is lekker compact en ik vind hem ook niet lelijk staan in de babykamer door de mooie vrolijke kleur. We wonen zelf in een appartement waardoor je niet zo vaak de prullenbak verschoont. Hiervoor is de DiaperChamp One echt een uitkomst. We kregen van ons kraambezoek zelfs complimenten dat ons huis helemaal niet naar luiers rook. Ik zou hem zeker aanraden!

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews