Zoek
Sluit dit zoekvak.
Happy one buggy zijaanzicht

Review Happy One HO 01 Kinderwagen

Kinderwagens, wandelwagens en buggy’s heb je in allerlei soorten en maten, maar uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel: je kind verplaatsen. Een kinderwagen, wandelwagen of buggy kan je kiezen op basis van merk, prijs en gemak. Wij hebben de Happy One H0 01 kinderwagen getest in deze review. Lees je mee?

Wat is een kinderwagen?

Even kort door de bocht is een kinderwagen een voertuig dat speciaal is ontworpen om baby’s en jonge kinderen in te vervoeren. Een kinderwagen bestaat vrijwel altijd uit een frame met wielen, een zitting en een kap die dient voor bescherming tegen zon, wind en regen. Vaak kun je een kinderwagen ombouwen naar een wandelwagen.

Een kinderwagen gebruik je vaak voor kinderen van 0 tot 6 maanden. Een wandelwagen is in principe hetzelfde als een kinderwagen, alleen bevat een kinderwagen vaak een reiswieg en een wandelwagen niet. Hierdoor is een wandelwagen vaak van lichter materiaal gemaakt waardoor het makkelijker te vervoeren en mee te nemen is dan een kinderwagen. Een kinderwagen, ook wel buggy genoemd, gebruik je vaak voor kinderen vanaf 6 maanden.

Happy One H0 01 Kinderwagen

Met deze omschrijving zou ik de Happy One H01 Kinderwagen eerder een wandelwagen of buggy noemen. De Happy One bevat namelijk geen reiswieg en is voor kinderen vanaf 6 maanden tot 36 maanden.

Om verwarring te voorkomen blijf ik het in deze review een kinderwagen noemen. 

Prijs

De prijs van de Happy One kinderwagen is uiteenlopend. Ik had deze kinderwagen voor 100 euro gekocht bij Kruidvat in de aanbieding. Op moment van schrijven is de kinderwagen rond de 100 à 159 euro te vinden op het internet. Het viel me op dat de kinderwagen alleen te koop is bij Kruidvat en Bol.com.

Functies van de Happy One kinderwagen/buggy

De Happy One kinderwagen is voor kinderen van 6 maanden tot 36 maanden, met een gewicht tot maximaal 15 kg. Deze kinderwagen heeft verschillende handige functies zoals verstelbare rugleuning, makkelijk mee te nemen en is handig met één hand op te vouwen en uit te vouwen.

Buggy ingeklapt

Handig automatisch uitvouw systeem

Een van de fijnste kenmerken van deze kinderwagen vind ik het automatische vouwsysteem. Zo kun je vrij eenvoudig de kinderwagen in- en uitvouwen. Volgens de Happy One zou je dit kunnen doen met één hand.

Het inklappen van de kinderwagen gaat inderdaad supereenvoudig, snel en is te verrichten met een enkele hand. Zelfs voor ouderen of mensen die de kinderwagen nog nooit hebben gebruikt gaat het uitvouwen vanzelfsprekend en makkelijk. Wanneer de kinderwagen is opgevouwen is hij compact waardoor hij makkelijk mee te nemen is in de auto of zelfs met het vliegtuig.

Voor het uitvouwen moet je een bepaalde handigheid krijgen. Het uitvouwen gaat zeker snel, maar je moet er wel een bepaalde kracht voor hebben, omdat het systeem van de kinderwagen moet vastklikken. Zo lukt het mijn moeder (oma, 67 jaar) niet met één hand. Ze krijgt het wel voor elkaar, maar staat er wel een stuk meer mee te hannesen dan ik. Zoals ik al zei moet je er een bepaalde handigheid in krijgen en misschien niet bang zijn dat je de kinderwagen kapot maakt.

Lichtgewicht

De kinderwagen is zeer licht en makkelijk op te tillen en mee te nemen. Ook het sturen van de kinderwagen gaat soepel en licht. Je kunt de kinderwagen als je wil met één hand besturen. De wieltjes draaien makkelijk op alle soorten ondergrond, van gras, tot grind tot gewoon asfalt.

Als je je kindje in de wagen wil zetten, is het verstandig om de rem erop te zetten. Doordat de wagen zo licht is, rijdt deze al wanneer je er een beetje tegen aanleunt. Het is dus zeker handig dat er een rem op zit.

veiligheidsgordel

5-puntsveiligheidsgordel

Om je kindje vast te zetten wordt er gebruikgemaakt van een vijfpuntsveiligheidsgordel. Deze gordel is te verstellen en houdt je kindje goed op zijn plek tijdens het rijden. Bij de veiligheidsgordel zitten ook gordelbeschermers zodat de gordels niet in de armen van je kindje snijden. Je moet goed opletten dat je deze niet kwijt raakt. Deze glippen makkelijk van de gordels af als je de gordel losmaakt of niet gebruikt.

Opbergvakje

Handig opbergvakje

Deze kinderwagen heeft onderin een handig opbergvakje. Hierin kun je spulletjes leggen zoals bijvoorbeeld billendoekjes, een speentje, een knuffeltje, een dekentje of een tuitbeker. 

Je moet goed opletten dat je niet te veel in het opbergvakje legt, wanneer dit te vaak te zwaar is kan dit gaan scheuren. Daarnaast merk ik dat wanneer je te hoog stapelt met spullen je ongemerkt iets kan verliezen. Tip: Leg hier dus geen belangrijke spullen die je niet mag kwijtraken. 

Buggy zonder veiligheidsstang

Veiligheidsstang

Op de kinderwagen zit ook een veiligheidsstang. Deze heeft aan beide kanten een knop om het los te maken. Ik moest er wel even voor zoeken om deze knop te vinden, maar is supereenvoudig te gebruiken. Het handige is dat deze veiligheidsstang ook volledig te verwijderen is, handig als de buggy nog compacter moet zijn voor op reis of wanneer je de stang niet meer nodig hebt.

Eenvoudig in elkaar te zetten

De kinderwagen is handig in elkaar te zetten zonder schroevendraaiers. Er zit niet echt een hele goede handleiding bij, maar de meeste onderdelen zijn vanzelfsprekend. Ik had alleen per ongeluk de achterwielen op de voorkant bevestigd. Wanneer je deze los wil krijgen kan je hiervoor een knopje vinden. Je moet dan zelf met een voorwerp een stukje van de bevestiging indrukken om het los te krijgen. Hetzelfde systeem zit op de voorwielen, alleen hier zit wel een knopje wat je in kan drukken. Op de achterwielen niet. Geen paniek, het is te herstellen als jou dit ook overkomt.

Zonnescherm buggy

Leuk zonneschermpje

Wat superleuk aan deze buggy is dat er een zonneschermpje zit. Door het zonneschermpje kan wat zon komen als je dat fijn vindt. Je kunt ook het zonneschermpje dichtklappen als je wil dat je kindje gaat slapen.

Wat ik ook fijn vind aan het zonnescherm is dat je je kindje op deze manier in de gaten kan houden. 

Buggy liggend met zonnescherm uitgeklapt

Verstelbare rugleuning

De rugleuning van de kinderwagen is verstelbaar. Deze kun je makkelijk in de gewenste houding zetten met behulp van een verstelbare riem aan de achterkant. Het fijne aan deze riem is dat je verschillende standen kan kiezen. Zo kun je kindje rechtop zitten of liggen om een dutje te doen.

Het fijne aan de verstelbare riem is dat je de rugleuning in veel verschillende hoeken kan zetten. Zo zit je niet vast aan 2 of 3 vaste standen, maar kun je door middel van de riem vrijwel elke hoek instellen van 30 tot 70 graden.

Happy one buggy zijaanzicht

De rugleuning kan niet zo recht

Ik merk dat de rugleuning niet zo recht kan. Wanneer je kindje tegen de rugleuning zit, hangt hij nog op ongeveer op een hoek van 60 à 70 graden. Het zou fijn zijn geweest als de rugleuning ook op 90 graden versteld had kunnen worden. We merken dat ons kindje vaak rechter wil zitten, maar daardoor zelf een actieve houding moet aanhouden in plaats van rechtop zitten en kan leunen op de rugleuning.

Mijn ervaring

Ik heb deze kinderwagen in de aanbieding gekocht voor 100 euro bij Kruidvat, waardoor het een koopje was. Ik had geen hoge verwachting van de kinderwagen, omdat de prijs zo laag was en alleen Kruidvat en Bol.com deze kinderwagen verkopen. Ook kon ik niets terugvinden over het merk waardoor ik een beetje sceptisch was van de kwaliteit.

Superhandige kinderwagen

Ik had me voorgenomen dat het een handige kinderwagen was om snel mee te nemen naar Efteling of op vakantie. Achteraf ben ik echt superblij met deze aankoop en had ik er graag nog een gehad voor bij opa en oma. Het is een superfijne kinderwagen, zeker voor deze prijs. Hij rijdt fijn, is lekker licht en makkelijk mee te nemen. Het enige jammere vind ik dat de rugleuning niet helemaal recht kan en dat wanneer je spullen onderin de bak legt deze er snel uit kunnen vallen.  Verder zou ik deze buggy zeker aanraden!

Liggende buggy

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews