Zoek
Sluit dit zoekvak.
Moeders voor Moeders met baby

Review Moeders voor Moeders – Mijn ervaring

Zwanger zijn is een feestje en helaas niet zo vanzelfsprekend voor iedereen. Wanneer je moeilijk zwanger wordt, kan je daarvoor medicijnen slikken om het stimuleren van de eisprong op te wekken. Maar hoe worden deze medicijnen gemaakt? Met de urine van zwangere vrouwen kan Moeders voor Moeders deze medicijnen mogelijk maken. Ik heb meegedaan aan moeders voor moeders en mijn ervaring kan je lezen in deze review.
Moeders voor moeders geschenk

Wat is 'Moeders voor Moeders'?

Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API en zamelt urine in van zwangere vrouwen. Belangrijk is dat deze vrouwen tussen de 6 en 16 weken zwanger zijn. Dit komt omdat de hCG hormonen van zwangere vrouwen in deze periode extra hoog is waarmee Moeders voor Moeders medicijnen kan maken voor vruchtbaarheidsbehandelingen. 

Het fijne hieraan is dat je ook andere vrouwen kan helpen om deze fijne en unieke ervaring mogelijk te maken. Als je mee wilt doen is het wel belangrijk dat je je kan aanmelden tot de 11e week van je zwangerschap.

Hoe werkt het?

Wanneer je zwanger bent en jezelf hebt aangemeld krijg je een telefoontje om alle informatie door te spreken in een intake gesprek.

Van Moeders voor Moeders ontvang je alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Per levering krijg je 8 opvangflessen. Elke dag gebruik je een nieuwe fles om je urine op te vangen en te bewaren. Dat voorkomt nare luchtjes en waarborgt daarnaast de kwaliteit van het hCG-hormoon.

Geloof me, het is een kunst om de flessen vol te krijgen! Doordat de flessen grondig worden gereinigd hebben ze een witte uitslag, wat een beetje goor eruit kan zien. Je ontvangt ook twee kannetjes om de urine op te vangen.

Het is belangrijk dat je deze alleen schoon spoelt met water en nooit schoon met een schoonmaakmiddel zoals Dreft. Schoonmaakmiddelen breken namelijk het hormoon af. Het zou zonde zijn als daardoor de urine niet meer bruikbaar is.

Iedere week worden de flessen door een chauffeur bij je thuis opgehaald. Je geeft vooraf aan waar de kratjes met flessen te vinden zijn en deze worden dan opgehaald. Je kan ook eventueel de kratjes op een alternatief ophaaladres laten ophalen.

Het ophalen gebeurt discreet zonder reclame op de bus. Wij wonen in een appartement waardoor ik ze buiten aan de voordeur moest zetten. Gelukkig kennen we niet veel mensen in de buurt die ook onze familie kennen. Het kan namelijk zomaar zijn dat mensen de kratten en blauwe flessen van Moeders voor Moeders kennen en daardoor heel snel weten dat je zwanger bent.

Zeker omdat je vanaf 6 weken zwangerschap al urine kan inleveren is dit vaak veel eerder dan wanneer je het nieuws met anderen hebt gedeeld.

Moeders voor moeders kannetje

Mijn ervaring

Zodra ik wist dat ik zwanger was, heb ik mezelf opgegeven voor Moeders voor Moeders. Ik vond het erg fijn om mijn geluk met anderen te delen en vond het een kleine moeite om mee te doen. Ik heb alleen urine opgevangen wanneer ik thuis was, omdat ik het een beetje raar vond om op mijn werk te doen en ik pas vanaf 16 weken gedeeld heb dat ik zwanger was. Het fijne is wel dat ze echt blij zijn met iedere druppel. In het begin vergat ik ook wel eens urine op te vangen, waardoor niet iedere bus goed gevuld was.

In het begin vond ik het moeilijk om in een opvang kannetje te plassen. De kannetjes zijn vrij groot waardoor je goed je plas kan opvangen, maar erg veel ruimte neemt om in de wc te houden. Daardoor vond ik het moeilijk om ontspannen te plassen. Gelukkig wende dat wel na een paar weken waardoor het opvangen steeds makkelijker ging.

Doordat de flessen gereinigd zijn met een speciaal middel om de plas goed te conserveren, stinkt het erg als je de fles open maakt. Zeker als je zwanger bent komen de geuren extra binnen. Ik was gelukkig niet misselijk in mijn zwangerschap, maar ik denk dat als je veel misselijk bent je helemaal niet blij bent met de geur als je de fles openmaakt.

Als bedankje kreeg ik een super zachte witte omslagdoek met een klein stiksel van ‘Moeders voor Moeders’ die ik gebruik wanneer ik naar het consultatiebureau moet. Had van mij niet gehoeven, maar toch leuk dat je moeite gewaardeerd wordt.

Moeders voor Moeders omslagdoek

Zou ik nog een keer meedoen?

Als ik nog een keer zwanger zou zijn, zou ik zeker weer mee willen doen. Ik denk wel dat het lastiger is om mee te doen als je al een kindje hebt. Ons kindje zit overal aan en we hebben weinig ruimte in huis waar we de flessen veilig kunnen neerzetten. Ik zou het niet hygiënisch vinden als mijn kindje aan de flessen zou zitten met zijn handen of mondje. Ik zou nog goed moeten nadenken over waar de flessen neergezet worden, maar als hier een oplossing voor zou zijn zou ik zeker nog een keer meedoen!

Wil je meer informatie of twijfel je ook om mee te doen aan Moeder voor Moeders? Kijk zeker eens op de website van Moeders voor Moeders

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews