Zoek
Sluit dit zoekvak.
populairste babynamen zwangere vrouw met post it op haar buik

Top 10 Babynamen 2024: Trends & Populaire Namen

Ben je zwanger en op zoek naar een leuke naam voor je kindje? In 2024 zie je een aantal nieuwe trends op gebied van babynamen opkomen. Welke namen worden populair? Wij doen in deze blog een voorspelling voor jou over de top 10 babynamen van 2024.

Babynamentrends in 2024

Eindelijk, het is 2024 en dat betekent nieuwe trends in babynamen! Zoals je misschien zelf al hebt ondervonden is het kiezen van een naam voor je kindje een van de moeilijkste beslissingen.

Heb je nog geen idee welke naam je voor je kindje gaat kiezen, of hebben je partner en jij een totaal andere mening? Geen zorgen, wij gaan je helpen om je te inspireren voor een leuke bijpassende naam voor je kindje. 

Een van de populairste en snel opkomende naam is Maeve. Waarschijnlijk komt dit door de populaire Netflixserie ‘Sex Education’, waarin een van de hoofdpersonages deze voornaam heeft. Toch zijn er ook veel mensen die deze naam niet als eerste, maar als tweede naam kiezen.
Andere populaire meisjesnamen met -ae die snel stijgen in de babynamenlijst zijn Fae, Mae en Maes.

Ook de namen met -ia worden in 2024 populair, hierbij te denken aan: Livia, Olivia, Sofia, Lucia, Mia en Sia.

Een wat oudere trend op gebied van babynamen is een korte naam. Zo bestaan veel babynamen uit 4 letters. In 2024 verwachten we iets extra’s aan korte namen, namelijk een korte naam met de letter V. 
Denk aan Livia, Nova, Sev, Levi en Vic. Namen met een V zijn vaak herleid uit het Latijns. 

In 2023 zagen we deze trend ook al, maar in 2024 verwachten we deze ook zeker: Friese Babynamen! Deze trend gaat gepaard met de vorige trend, de korte babynamen. Zo verwachten we in 2024 vooral korte Friese babynamen. Vooral jongensnamen die op een -e eindigen worden meer en meer gekozen. Ben je in verwachting van een zoon en ben je op zoek naar een populaire babynaam, dan zijn de namen Jeppe, Jelte, Fedde, Hidde, Melle of Tibbe iets voor jou.

Tegelijkertijd maken ook oud-Hollandse namen een goede comeback. Veel ouders zijn de hippe namen die niemand weet te schrijven beu en kiezen daarom voor een tijdloze naam die vooral in vroegere generaties geliefd waren. Of je nu kiest voor een Friese of Hollandse naam; de keuze tussen traditioneel en modern ligt helemaal in jouw handen.

Veel mensen die op zoek zijn naar een babynaam, gaan series en films kijken om inspiratie op te doen. Daarom verwachten we in 2024 ook een stijging van namen van populaire film- en seriepersonages. Hierbij te denken aan: Maeve, Otis, Ruby en Lily zijn populair dankzij Netflix-serie ‘Sex Education’. De wereldwijde Barbie-hype zorgt voor een stijging in namen zoals Margot, Ken en moderne variant Kenny.

Voor de liefhebbers van de serie ‘Emily in Paris’ zijn Alfie en Emily leuke namen.

De film ‘Frozen’ zorgt ervoor dat de naam Olaf en Elsa populaire namen zijn.

Of je nu houdt van een romantische serie, spanning, avontuur of magie, er is altijd inspiratie voor babynamen op te doen bij een leuke film of serie.

Ook in 2024 zet de trend van Scandinavische namen door. Deze trend begon al wat jaren geleden en blijft in populariteit groeien. Voor jongens is Finn vooral populair en voor de meisjes de naam Liv. 

Niet alleen genderneutrale opvoeding is helemaal hip, ook de gender neutrale namen zijn hot. Want gender neutrale opvoeding kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Nieuw geboren jongens en meisjes krijgen in 2024 veel genderneutrale namen. Hierbij te denken aan Lio, Noah, Luca, Sam, Teddy, Charlie en Bobby.

Top 10 Babynamen 2024

Ben je na het lezen van deze trends benieuwd wat de top 10 babynamen wordt van 2024? Bekijk snel onze top 10 jongensnamen, meisjesnamen en unisex namen voor 2024:

 1. Luca
 2. Finn
 3. Noah
 4. Mick
 5. Sem
 6. Daan
 7. Leo
 8. James
 9. Jan
 10. Bram
 1. Emma
 2. Sophie
 3. Liv
 4. Mila
 5. Tess
 6. Yara
 7. Lou
 8. Noé
 9. Mae
 10. Nora
 1. Sam
 2. Noah
 3. Bowie
 4. Ezra
 5. Robin
 6. Luca
 7. Jip
 8. Teddy
 9. Charlie
 10. Senna
Denkende zwangere vrouw

Welke naam kies je dan?

Inspiratie genoeg dus. Maar je kunt maar één naam kiezen. Welke naam kies je dan?

Eigenlijk is er geen foute keuze. Je moet vooral een goed gevoel hebben bij een naam. Ik ken ouders die expres geen populaire naam kozen, omdat ze wilden voorkomen dat het kindje in de klas kwam met kinderen met dezelfde naam. Uiteindelijk kwamen er alsnog een paar kindjes in de klas met dezelfde naam. En de naam die ze eigenlijk wilde, die hebben ze nooit in een klas van hun kindje gehoord. 

Zo wilde ik per se een naam waar het kindje niet zijn naam hoeft te spellen en je zeker weet of het een jongen of een meisje is. Later kreeg ik alsnog de vraag of het een jongen of een meisje was. Soms denk je het zeker te weten, maar denken anderen daar anders over.

Er is geen foute beslissing

Zoals ik al zei, een naam moet je liggen. En een foute beslissing is er niet. Zo kun je na een paar weken al geen andere naam bij je kindje voorstellen. Wees dus niet te bang en hopelijk heeft deze blog een beetje inspiratie opgedaan.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews