Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is Moeders voor Moeders – Hoe werkt het?

Moeders voor Moeders is een bedrijf dat urine inzamelt van zwangere vrouwen. Van deze urine kunnen zij medicijnen maken voor onvruchtbare mannen en vrouwen. Belangrijk is dat vrouwen die urine doneren tussen de 6 en 16 weken zwanger zijn. Dit komt omdat de hCG hormonen van zwangere vrouwen in deze periode extra hoog zijn. Door te doneren kan je mogelijk andere vrouwen helpen om ook zwanger te worden en dit geluk te ervaren. Wil je meer weten over Moeders voor Moeders? Lees dan deze leuke blog.

Wie of wat is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API en zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine haalt het bedrijf het hCG hormoon waarmee ze medicijnen kunnen maken voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Wanneer je urine wil doneren maak je een afspraak met Moeders voor Moeders. Zij komen de urine ophalen en zorgen ervoor dat van jouw urine vruchtbaarheidsmedicijnen worden gemaakt voor zowel mannen als vrouwen. 

Als je mee wilt doen is het belangrijk dat je tussen de 6 en 16 weken zwanger bent. Dit komt doordat de hCG hormonen in deze periode extra hoog is en er ook beter medicijnen gemaakt kunnen worden. 

Wat is het hCG hormoon en waar dient het voor?

HCG stimuleert bij vrouwen de eisprong, de aanmaak van oestrogeen en maakt de baarmoederwand klaar voor de innesteling van een bevruchte eicel. Bij mannen zorgt het hCG hormoon voor de rijping van zaadcellen. Zo kunnen bij stellen zowel mannen als vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen geholpen worden met het hCG hormoon om zwanger worden. 

Waarvoor gebruikt Moeders voor Moeders dit Hormoon?

Van dit hCG wordt een grondstof gemaakt welke wordt gebruikt bij de productie van vruchtbaarheidsmedicijnen. Dit kan voor zowel mannen als vrouwen zijn. Het maken van medicijnen van dit hCG hormoon gebeurt door andere farmaceutische bedrijven. 

Onder de Geneesmiddelenwet mag geen reclame worden gemaakt voor deze medicijnen, en daarom noemt Moeders voor Moeders niet de namen van de vruchtbaarheidsmedicijnen en de namen van de farmaceutische bedrijven die deze medicijnen produceren. 

Er zijn ook medicijnen in Nederland die gemaakt worden met de urine die Moeders voor Moeders inzamelt. Het is dus niet dat alle medicijnen alleen bedoeld zijn voor buitenlandse markten.

Als je mee wilt doen is het wel belangrijk dat je je kan aanmelden tot de 11e week van je zwangerschap. 

Waarom is het belangrijk dat je hCG uit urine wordt gehaald en niet synthetisch is?

Er zijn twee mogelijkheden om hCG te verkrijgen, synthetisch en basis van urinair hCG.
Het grote verschil hierin is dat urinaire hCG is verkregen vanuit jou en mij en synthetische in een laboratorium is gemaakt op basis van recombinant-DNA technieken.

Beide varianten van het hCG hormoon hebben dezelfde werking en worden al jarenlang door artsen naast elkaar gebruikt.

  • Vrouwen kunnen op verschillende wijze reageren op medicijnen, waardoor het belangrijk is dat er veel verschillende soorten medicijnen zijn. Hoe meer soorten medicijnen met dezelfde werking, hoe meer keuze er is wanneer een medicijn niet werkt of er niet goed door het lichaam op wordt gereageerd.

  • Een andere keuze waarom Urinaire hCG populair is, is omdat sommige vrouwen geen synthetische verkregen medicijnen willen gebruiken.
    Op deze manier kan worden voldaan aan de grote vraag naar vruchtbaarheidsmedicijnen en blijft de keuzevrijheid van artsen en patiënten gewaarborgd.
Moeders voor Moeders met baby

Wanneer mag je niet meedoen?

Er zijn wel een aantal dingen belangrijk als je mee wilt doen. Zo kan namelijk niet iedereen mee doen. Dit is om de veiligheid van anderen te waarborgen. Als je een van de volgende situaties hebt, mag je geen urine inleveren voor moeders voor moeders.

Voor-, en Nadelen

Twijfel je om urine in te zamelen? Wij hebben verschillende voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen

Het grote voordeel aan Moeders voor Moeders is dat je het geluk met anderen kan delen en het kost jou verder helemaal niks. Je kan met het verzamelen van jouw urine stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen. Super fijn dus.

Je hoeft je niet bezwaart te voelen als je je nachtplasjes of de plasjes op je werk niet opvangt. Moeders voor Moeders is blij met iedere druppel dus ook als je alleen in de ochtend, middag of avond opvangt.

Nadelen

Doordat de flessen op een speciale manier worden schoongemaakt en er conserveringsmiddel wordt gebruikt om de urine te bewaren kan de sterk bij het open maken van de fles nogal sterk zijn.

Wat dan ook niet meehelpt, is dat het reukvermogen van zwangere vrouwen sterker is dan normaal. Zeker als je last hebt van zwangerschapsmisselijkheid kan dit erg heftig zijn. Je kan je partner vragen om de urine in de flessen te gieten, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat fijn vindt.

Moeders voor Moeders doet heel erg hun best om de flessen anoniem op te halen. Zo kan je aan de chauffeur doorgeven dat de flessen binnen de poort kunnen worden gepakt en worden de flessen opgehaald in een anonieme bus.

Zo kan je ook de flessen beneden bij de flat zetten en zo weet niemand dat jij zwanger bent. Wanneer je de flessen voor je deur neerzet, heb je wel een grote kans dat mensen de flessen herkennen en weten dat je zwanger bent. Je zal dus zelf ook een beetje moeten opletten.

Aspen Oss B.V. is het farmaceutische bedrijf achter Moeders voor Moeders. Zij maken van de ingezamelde urine medicijnen voor onvruchtbare mannen en vrouwen.

In 1984 kwam Aspen Oss BV negatief in het nieuws doordat een deel van het ingezamelde hCG niet werd gebruikt voor menselijke vruchtbaarheidsmiddelen, maar voor de vee-industrie. Zo werd met een deel van de hCG het middel PG600 gemaakt waardoor varkens zich sneller kunnen voortplanten.

HCG kan ook worden gebruikt voor Pregnyl, een medicijn dat wordt voorgeschreven als dieetmiddel. Moeders voor Moeders geeft aan hier niet aan deel te nemen.

Tegenwoordig wordt al het ingezamelde hCG gebruikt voor het maken van vruchtbaarheidsmedicijnen. Toch kwam het bedrijf in 2022 opnieuw in het nieuws, omdat er kritiek werd geleverd op de transparantie van Aspen Oss BV. Deze transparantie geeft Moeders voor Moeders op de website. Daar wordt aangegeven dat de urine die zij inzamelen alleen wordt gebruikt voor menselijke vruchtbaarheidsbehandelingen, in Nederland en daarbuiten.

Moeders voor Moeders omslagdoek

Nu weet je vrijwel alles over Moeders voor Moeders

Nu weet je als het goed is vrijwel alles over Moeders voor Moeders. Ben je zwanger en wil je urine doneren, dan kan je jezelf aanmelden via deze website van Moeders voor Moeders

Als je mee wilt doen is het wel belangrijk dat je je kan aanmelden tot de 11e week van je zwangerschap. Twijfel je nog? Lees in deze review wat mijn ervaring was met Moeders voor Moeders.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews