Zoek
Sluit dit zoekvak.
zwangere vrouw zelfstandig werk

Zelfstandige uitkering bij zwangerschap – zo werkt het

Ben je zwanger en zelfstandig? Ook dan kan je een zwangerschapsuitkering aanvragen. Deze uitkering heet ZEZ- uitkering. Ben jij benieuwd of jij recht hebt op een ZEZ-uitkering, wil je weten hoe hoog deze uitkering is en hoe je deze aanvraagt? In deze blog lees je er alles over een ZEZ-uitkering en hoe het werkt.

Niet alleen werknemers in loondienst kunnen een zwangerschapsuitkering krijgen. Ook wanneer je zelfstandige bent kan je een zwangerschapsuitkering krijgen. Het is afhankelijk van je situatie of een uitkering van toepassing is en of je een WAZO-uitkering of ZEZ-uitkering kan aanvragen.

Wat is een ZEZ-uitkering

Een ZEZ-uitkering staat voor Zelfstandige en Zwanger. Deze uitkering kan je zelf aanvragen bij UWV. De ZEZ-uitkering valt onder de Wet arbeid en zorg (WAZO). De ZEZ-uitkering is bedoeld om (een deel van) het inkomen op te vangen wat je verliest wanneer je niet kan werken door je zwangerschap. Wist je dat je partner misschien ook twee uitkeringen van UWV kan krijgen wanneer je bevallen bent? Wellicht interessant om te kijken of je partner in aanmerking komt voor aanvullend geboorte verlof en aanvullend ouderschapsverlof.

Verschil ZEZ-uitkering en WAZO uitkering

Een ZEZ-uitkering is nooit hoger dan het minimumloon. Dit terwijl een WAZO-uitkering voor werknemers is gebaseerd op het salaris, een kalenderjaar voor je zwangerschapsverlof ingaat. 

Een ander groot verschil met een WAZO-uitkering een ZEZ-uitkering is dat je bij een ZEZ-uitkering niet verzekerd bent voor inkomensverlies door ziekte tijdens en door de zwangerschap of bevalling. Dit is bij een WAZO-uitkering wel. Het is afhankelijk van je situatie of je een ZEZ-uitkering kan aanvragen.

Een WAZO uitkering kan je alleen aanvragen wanneer je in loondienst bent. Ben je niet in loondienst dan kan je geen WAZO-uitkering aanvragen.

Het is afhankelijk van je situatie of je in aanmerking komt voor een ZEZ-uitkering

Denkende zwangere vrouw

Kom ik in aanmerking voor een ZEZ-uitkering?

Om in aanmerking te komen voor een ZEZ-uitkering is het belangrijk dat je als zelfstandige werkt of als beroepsbeoefenaar. Je bent een beroepsbeoefenaar wanneer je jonger bent dan 65, maar ouder dan 15 jaar. Het belangrijkste is dat je als beroepsbeoefenaar inkomsten hebt met werk dat je nu doet of arbeid doet waar je zelf profijt van hebt, bijvoorbeeld als directeur van het bedrijf.

Hieronder voorbeelden van beroepen of situaties waarmee je een ZEZ-uitkering kan aanvragen:

Dit kan zijn met of zonder personeel. Het is belangrijk dat je onderneming staat geregistreerd bij de KVK.

Hieronder vallen de volgende beroepen:

  • Alfahulp of particuliere huishoudelijke hulp die minder dan 4 dagen per week werkt. Bijvoorbeeld als je werkt voor iemand met een persoonsgebonden budget (pgb).
  • Artiest
  • Directeur-grootaandeelhouder
  • Gastouder
  • Huisarts
  • Medewerker of medeaandeelhouder met aanmerkelijk belang in een bedrijf

Het is belangrijk dat je hierbij echtgenote of geregistreerd partner bent. Het is afhankelijk van het aantal uur dat je meewerkt in het bedrijf, hoe hoog de uitkering is.

Voorwaarden ZEZ-uitkering

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat je zelfstandige of beroepsbeoefenaar bent op de dag vóórdat de uitkering ingaat. De uitkering gaat in op de dag dat je zwangerschapsverlof begint.

Voldoe je verder aan bovenstaande voorwaarden dan is het belangrijk dat je in het kalenderjaar voordat je zwangerschapsuitkering ingaat ten minste 1.225 uur als zelfstandige hebt gewerkt.

Wanneer vraag ik een ZEZ-uitkering aan?

Je kan een ZEZ-uitkering aanvragen op het moment dat je zwanger bent. De ZEZ-uitkering begint met lopen wanneer je met zwangerschapsverlof gaat. Het kan voorkomen dat er iets mis is met de zwangerschap, bijvoorbeeld een miskraam. Er wordt daarom geadviseerd om 4 weken voor de ingang van het zwangerschapsverlof de uitkering aan te vragen.

Heb je het druk gehad? Geen zorgen, je kan de ZEZ-uitkering tot 1 jaar terug aanvragen. Let wel op dat je deze uitkering aanvraagt 1 jaar voordat je verlof begint. Vraag je het later dan 1 jaar aan, dan kan je geen uitkering meer aanvragen. Uitzondering hierop is wanneer een gedeeltelijk van het verlof nog geen jaar geleden is. Dan kan je het gedeelte wat nog geen jaar is geleden aan uitkering ontvangen.

Schermtijd samen met baby

Bijvoorbeeld

Je hebt een zwangerschapsuitkering van 1 juli 2023 tot en met 21 oktober 2023. Je vraagt de uitkering aan op 1 september 2024. Dan krijg je alleen een uitkering over de periode van 1 september tot en met 21 oktober 2023. Dit omdat de periode van 1 juli tot 1 september langer dan 1 jaar is geleden. 

Je krijgt dus niet over de gehele periode de zwangerschapsuitkering meer, maar alleen het gedeelte wat binnen 1 jaar verleden is. Het is dus belangrijk dat je de uitkering op tijd aanvraagt.

Hoeveel weken krijg ik een ZEZ-uitkering?

Een ZEZ-uitkering duurt minimaal 16 weken. De uitkering gaat in tussen 6 weken en 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum. Je mag zelf kiezen wanneer je binnen de 6 en 4 weken met zwangerschapsverlof gaat en dus de ZEZ-uitkering laat ingaan. 

Na de bevalling heb je recht op minimaal 10 weken uitkering. Wanneer je later bevalt dan je uitgerekende datum, krijg je dus meer dan 16 weken uitkering.

Hoe hoog is de ZEZ-uitkering?

Het is afhankelijk hoeveel uur je in het kalenderjaar voordat je zwangerschapsverlof ingaat werkzaam bent geweest. Heb je in het jaar voorafgaand ten minste 1225 uur gewerkt, dan ontvang je de maximale uitkering. De maximale uitkering is gelijk aan de hoogte van het minimumloon.

Het minimumloon is jaarlijks wettelijk vastgelegd. Werkte je in dat jaar minder dan 1.225 uur, dan is de uitkering lager. De hoogte van de ZEZ-uitkering is dan afhankelijk van de winst in dat jaar. Dat geldt ook als je meewerkend echtgenote of partner bent.

Hoe vraag ik een ZEZ-uitkering aan?

Om een ZEZ-uitkering aan te vragen ga je naar UWV. Daar kan je inloggen op mijn UWV met behulp van je DigiD en klikken op aanvragen. Je kan vervolgens kiezen voor zwangerschapsuitkering.

Voor het aanvragen van een ZEZ-uitkering heb je de volgende gegevens nodig:

Ik ben zelfstandig en in loondienst tegelijk

Het kan voorkomen dat je tegelijkertijd zelfstandig bent en andere inkomsten hebt bijvoorbeeld uit loondienst of een uitkering krijgt van UWV. Dan kan het zijn dat je recht hebt op meerdere zwangerschapsuitkeringen.

Voor uw werkzaamheden uit zelfstandige werkzaamheden kan je zelf een ZEZ-uitkering aanvragen via mijn UWV. Voor het werk dat je in loondienst doet, vraagt je werkgever een uitkering voor jou aan bij UWV.

Wanneer je zelfstandig bent en daarnaast bijvoorbeeld een WW-uitkering krijgt, kan je zelf via UWV een WAZO uitkering aanvragen op mijn UWV.

Het totaal van de uitkeringen wordt berekend

Als je twee uitkeringen hebt, wordt het totaalbedrag van deze twee uitkering berekend. Als het totaalbedrag van deze uitkering hoger is dan de totale inkomsten wordt de ZEZ-uitkering verlaagd zodat de uitkering even hoog is als het inkomen. Een ZEZ-uitkering is nooit hoger dan het wettelijk minimum(jeugd)loon.

Lukt het niet?

Wanneer het niet lukt om een ZEZ-uitkering of WAZO-uitkering aan te vragen via UWV, schroom dan niet om hulp te vragen. UWV heeft een uitstekende helpdesk en is zowel telefonisch als via de chat te bereiken.

UWV is erg behulpzaam

Met mijn werk op een administratiekantoor heb ik veel ervaring met contact met UWV, zowel met de werkgeverstelefoon als met de werknemerstelefoon. De medewerkers bij UWV zijn altijd heel behulpzaam en proberen met je mee te zoeken. In sommige gevallen krijg je een terugbelverzoek, maar er wordt altijd gezocht naar een oplossing. 

Wacht niet te lang met de aanvraag en vraag op tijd hulp. Wanneer je te laat bent met een aanvraag voor een uitkering dan kunnen de medewerkers je niet verder helpen en daar ligt een harde grens waarin geen uitzonderingen mogelijk zijn.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht:

Meer Blogs & Reviews